«Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό αγόρι που το έλεγαν Ανδρέα. Το όνειρό του ήταν να χαμογελάνε όλα τα παιδιά ευτυχισμένα».

Επιμέλεια: Βούλα Μαράντου & Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγοί

 

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και σύντομα το «Χαμόγελο του παιδιού» έγινε ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σκορπίζοντας χαμόγελα σε πολλά παιδιά.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ευαισθητοποίηση των παιδιών μας από έναν παλιό μας γώριμο, τον Μιχάλη Ρούσο, απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων μας. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν διαδικτυακά από το «Χαμόγελο του παιδιού» τον Μιχάλη, φοιτητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης και Πολιτισμού.

Ο Μιχάλης μάς εξομολογήθηκε πώς, μέσα από τις φιλανθρωπικές δράσεις που μετείχε στο σχολείο μας, θέλησε ως ενήλικας πια να αναλάβει δράση. Νιώσαμε πολύ μεγάλη συγκίνηση καθώς τον ακούγαμε να ενημερώνει τη νέα γενιά. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών σχετικά με την αξία του εθελοντισμού και της ενεργούς δράσης στα κοινά.

Σύνθημά μας αυτή τη χρονιά: «Εγώ, εσύ, όλοι μαζί». Έτσι, με βιωματικές δράσεις επιδιώκουμε να προσφέρουμε όπως μπορούμε.

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Ρούσο για το χαμόγελο και την προθυμία του!

Φωτογραφίες