Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και συγκεκριμένα στην ενότητα «Βιβλία – Βιβλιοθήκες», οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη «Ερωδιός» του σχολείου μας. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, πραγματοποίησαν έρευνα και ανακάλυψαν τα βασικά στοιχεία του δελτίου ταξινόμησης ενός βιβλίου.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Πιο συγκεκριμένα, η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, κα Ελένη Γιακουμάκη, υποδέχθηκε τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού και στη συνέχεια, αφού τους πληροφόρησε σχετικά με το είδος και το πλήθος των καταγεγραμμένων βιβλίων, τις συλλογές, τα περιοδικά και το οπτικοακουστικό υλικό, τους ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης και τους κανόνες δανεισμού ενός βιβλίου και τους έδειξε πώς γίνονται οι καταχωρίσεις των βιβλίων στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρισης της βιβλιοθήκης. Στο τέλος, οι μαθητές πραγματοποίησαν ατομική έρευνα σε βιβλία και, αφού ανακάλυψαν τα βασικά στοιχεία της ταξινόμησής τους, συμπλήρωσαν το αντίστοιχο δελτίο ταξινόμησης βιβλίων στο τετράδιο εργασιών τους.

Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης «Ερωδιός», κα Ελένη Γιακουμάκη, για τη φιλοξενία και τις αναλυτικές πληροφορίες που παρείχε στις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης και την ταξινόμηση των βιβλίων.

Φωτογραφίες