Την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, οι μαθήτριες και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν δικτυακά τις αγαπημένες τους γιαγιάδες και τους λατρεμένους τους παππούδες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των μαθητών του Δημοτικού με τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους, γιορτάζοντας αυτή τη σπουδαία και μοναδική σχέση.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου, Εκπαιδευτικός

 

Κάθε τάξη είχε ετοιμάσει μικρές εκπλήξεις για τη γιαγιά και τον παππού. Οι οθόνες άνοιξαν και χαμόγελα γέμισαν παντού. Τραγούδια, παιχνίδια, σκιτσομαχίες, αναμνήσεις από σχολικά χρόνια άλλων εποχών, ποιήματα αφιερωμένα στον παππού και τη γιαγιά, αλλά και σοφές συμβουλές προς όλα τα παιδιά, ήταν μερικές μόνο από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Ημέρα Παππού και Γιαγιάς» αποτελεί θεσμό που επαναλαμβάνεται σταθερά από το σχολείο μας κάθε χρόνο, στη διάρκεια της οποίας γιαγιάδες και παππούδες, περνούν μία δημιουργική μέρα με τα εγγόνια τους, γεμάτη δράσεις και εκπλήξεις, στον χώρο του σχολείου.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία μικρών και μεγάλων, η «Ημέρα παππού και γιαγιάς 2020» γιορτάστηκε δικτυακά. Παρ’ όλα αυτά, γιαγιάδες και παππούδες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και όλης της γης, είχαν την ευκαιρία να δουν τα αγαπημένα τους εγγόνια στη σχολική τους τάξη.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με πολλές ευχές, «δικτυακές αγκαλιές», συγκίνηση και με την υπόσχεση των εγγονιών κάθε ημέρα να γιορτάζουν αυτή τη μοναδική σχέση: του εγγονιού με τη γιαγιά και τον παππού!

Φωτογραφίες