Οι μαθήτριες και οι μαθητές του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργια μουσικά όργανα

Επιμέλεια: Γιάννης Χατζής, Καθηγητής Μουσικής   

 

Έχει το πιάνο χορδές; Είναι η μαρίμπα κρουστό; Έχουν τα ντραμς νότες; Συγγενεύει το κοντραμπάσο με το βιολί; Στο πλαίσιο της ενότητας «Γνωρίζω τα μουσικά όργανα», τα τμήματα του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου επισκέφτηκαν τις αίθουσες του ωδείου μας και γνώρισαν το πιάνο, τη μαρίμπα, τα ντραμς και το κοντραμπάσο. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν που είδαν, άκουσαν και έπαιξαν για πρώτη φορά τα παραπάνω μουσικά όργανα.

Είναι γνωστό πως η μουσική επηρεάζει το παιδί από την εμβρυϊκή ηλικία. Για τον λόγο αυτό, ο άνθρωπος έχει μια έμφυτη εξοικείωση και αγάπη για τη μουσική που τον συνδέει μαζί της με έναν μαγικό τρόπο. Η επαφή με τη μουσική μέσα από ποικίλα μουσικά ερεθίσματα από μικρή ηλικία έχει συνδεθεί με την καλή ακαδημαϊκή πορεία κι αυτό γιατί η μουσική επιδρά σε πάρα πολλούς και σημαντικούς τομείς για την ανάπτυξη του παιδιού. Πολλές είναι οι ικανότητες που καλλιεργούνται και θέτονται σε λειτουργία κατά την επαφή με τη μουσική, γι’ αυτό κατέχει εξέχουσα σημασία στο πρόγραμμα σπουδών των Εκπαιδευτηρίων μας από την προσχολική ηλικία. 

Φωτογραφίες