Στο πλαίσιο της Ζώνης Ευέλικτων Δράσεων (Ζ.Ε.Δ.) των Εκπαιδευτηρίων μας είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον κύριο Ευάγγελο Γ. Κατσογριδάκη, Χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο και αγαπητό γονέα του σχολείου μας τα προηγούμενα χρόνια, ο οποίος πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα και ενεργή συζήτηση με τους μαθητές του Γυμνασίου σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της χρήσης της μάσκας.

 

Η Ζώνη Ευέλικτων Δράσεων (Ζ.Ε.Δ.) αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία του σχολείου μας εδώ και 12 χρόνια. Καταξιωμένοι επαγγελματίες και ειδικοί σε ζητήματα της επικαιρότητας προσκαλούνται από το σχολείο μας σε μια διαδικασία συζήτησης και αλληλεπίδρασης με τους μαθητές μας απαντώντας στις απορίες τους.

Αυτή την εβδομάδα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον κύριο Ευάγγελο Γ. Κατσογριδάκη, MRCS M.Sc., Χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο, τ. Διευθυντή (Consultant) ΩΡΛ κλινικής Royal Stoke University & Royal Cornwall Teaching Hospitals.

Το θέμα για το οποίο μίλησε στους μαθητές του Γυμνασίου την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 αφορούσε στην άρνηση της μάσκας και τις υποσυνείδητες αιτίες της. Πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα και ενεργή συζήτηση μεταξύ του κ. Κατσογριδάκη και των μαθητών για όσα κρύβονται πίσω από την αντίρρηση στην αλήθεια και την αμφισβήτηση της επιστήμης.

Οι μαθητές του Γυμνασίου παρακολούθησαν δικτυακά τον κ. Κατσογριδάκη μέσα από τις τάξεις τους και είχαν τη δυνατότητα να λύσουν όλες τις απορίες του σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της χρήσης της μάσκας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κατσογριδάκη για τις εμπεριστατωμένες απόψεις που μας παρέθεσε.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο κ. Κατσογριδάκης Γ. Ευάγγελος, ΩΡΛ – Ωτορινολαρυγγολόγος MRCS (Eng) M.Sc., με ιατρείο στη Ρόδο, μπήκε πρώτος στην Ιατρική Θεσσαλονίκης το 1985 και αποφοίτησε το 1991.

Ειδικεύθηκε σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας στη Χειρουργική Ωτορινολαρυγγολογία παιδιών και ενηλίκων και πέρασε τις εξετάσεις για το δίπλωμα μέλους του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών της Αγγλίας.

Είναι κάτοχος Master Ιατρικής Ακοής και Ισορροπίας από το Πανεπιστήμιο του Manchester.

Εργάστηκε για έντεκα χρόνια στο ιδιωτικό του ΩΡΛ ιατρείο στη Ρόδο, χειρουργώντας στο «Μητέρα» (στην Αθήνα) και στη Euromedica.

Εργάστηκε για πέντε χρόνια ως Διευθυντής ΩΡΛ (Consultant) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Stoke University Hospital και στο Royal Cornwall Teaching Hospital, έχοντας χειρουργήσει πάνω από δύο χιλιάδες περιστατικά σε αυτό το διάστημα.

Έχει παρακολουθήσει δεκάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αγγλία, καλύπτοντας όλες τις υποειδικότητες της Ωτορινολαρυγγολογίας.