Πριν από έναν περίπου μήνα (στις 6 Ιουλίου), ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος, απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», έγινε μέλος της αγωνιστικής ομάδας Formula 1 της Mercedes με έδρα το Brackley στη Μεγάλη Βρετανία, εκεί που εδρεύουν οι περισσότερες ομάδες της F1!

Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

 

Το να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς επάγγελμα είναι κάτι που ονειρεύεται ο καθένας. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να έχεις μετατρέψει το χόμπι σε εργασία και να μην χρειάζεται να ασχολείσαι με κάτι άλλο επαγγελματικά.

Ο κόσμος της Formula 1 φαντάζει μαγικός για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο και το motorsport και είναι λογικό, καθώς μιλάμε για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όνειρο για πολλούς το οποίο μπορούν να εκπληρώσουν ελάχιστοι, καθώς χρειάζεται να έχεις γνώσεις, να έχεις κάνει σπουδές αλλά και να διαθέτεις όρεξη, πάθος και όραμα.

O Μιχάλης Χαλκιόπουλος δίπλα στο μονοθέσιο της Mercedes που βρίσκεται στην είσοδο των εγκαταστάσεων της ομάδας στο Brackley…

 

Έπιασε… δουλειά στις 6 Ιουλίου

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που εργάζονται στη Formula 1. Πρόσφατα προστέθηκε ακόμη ένας, το όνομα του οποίου είναι λίγο – πολύ γνωστό στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Χαλκιόπουλο, ο οποίος πριν από έναν περίπου μήνα (στις 6 Ιουλίου) έγινε μέλος της αγωνιστικής ομάδας Formula 1 της Mercedes με έδρα το Brackley στη Μεγάλη Βρετανία, εκεί που εδρεύουν οι περισσότερες ομάδες της F1.

Το τρόπαιο που κατέκτησε ο φέτος ο Hamilton στο βρετανικό GP, όπου κατάφερε να τερματίσει με σκασμένο (διαλυμένο για την ακρίβεια) ελαστικό…

 

Πού σπούδασε…

Ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι 26 ετών, ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τις ολοκλήρωσε μετά από δύο μεταπτυχιακά, το ένα στην Ελλάδα στον τομέα της Μηχανολογίας, και το δεύτερο στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έκανε μεταπτυχιακό που αφορούσε ειδίκευση στο Motorsport.

Αυτή τη στιγμή, o Μιχάλης Χαλκιόπουλος κατέχει τον τίτλο Graduate Process Analyst και ασχολείται με το τμήμα κατασκευής και παρακολούθησης ποιοτικού ελέγχου εξαρτημάτων του μονοθεσίου της Formula 1.

Σε μικρή ηλικία, όταν διέπρεπε μαζί με τον ξάδερφό του (με τον οποίο έχουν το ίδιο όνομα) σε αγώνες καρτ…

 

Οικογένεια με μεγάλη ιστορία στους αγώνες

Η οικογένειά του είναι γνωστή στον χώρο των αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα, καρτ ακόμα και με ταχύπλοα σκάφη, σε αγώνες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το παλμαρέ της οικογένειας Χαλκιόπουλου αποτελείται από εκατοντάδες διακρίσεις και τίτλους, ενώ όλοι θυμούνται τα «τέρατα» Honda Accord BTCC, μονοθέσια F3, F3000, τα οποία κοσμούσαν τις ελληνικές πίστες.

Ο Μιχάλης είναι γιος του Κώστα Χαλκιόπουλου, ενώ ο ίδιος από μικρή ηλικία έχει διαπρέψει σε εκατοντάδες αγώνες καρτ, έχοντας κατακτήσει και δύο πανελλήνια πρωταθλήματα καρτ.

Ο πατέρας του, Κώστας, έτρεχε με Honda Accord BTCC…

 

Η F1 δεν είναι άπιαστο όνειρο

Ζητήσαμε από τον Μιχάλη Χαλκιόπουλο να μας πει πόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς το όνειρο να εργαστεί στη Formula 1 και η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «Δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο. Χρειάζεται μελέτη, έχεις όραμα, να δουλεύεις, να κάνεις σωστές κινήσεις και φυσικά να έχεις κάνει και πρακτική σε αγωνιστική ομάδα».

Όσον αφορά τη διαφορά που έχει το να εργάζεσαι στη Formula 1 από οπουδήποτε αλλού: «Είναι κάτι πολύ ωραίο, καθώς εδώ μπορείς να κάνεις τα πάντα, να εξελίξεις ακόμα και την πιο προχωρημένη ιδέα και να δεις να γίνει πράξη μία ιδέα που δεν θα μπορούσες να φανταστεί ότι μπορεί να υλοποιηθεί».

Σχετικά με το επίπεδο των Ελλήνων τόνισε: «Το επίπεδο των Ελλήνων μηχανολόγων είναι πολύ ψηλό. Πίστευε πως μπορούν άνετα να ονειρευτούν μία θέση στη Formula 1, αρκεί να το πιστέψουν».

Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τη νίκη σε αγώνα καρτ στην Ελλάδα…

 

Μας κάνει υπερήφανους…

Το μικρόβιο των αγώνων φαίνεται πως τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό, με τις γνώσεις που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια να είναι πολύ σημαντικά εφόδια για την περεταίρω εξέλιξή του στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα.

Το γεγονός ότι ένας ακόμη Έλληνας συμβάλλει στη εξέλιξη ενός μονοθεσίου της Formula 1 είναι κάτι που μας γεμίζει υπερηφάνεια.

Γνωρίζοντας την ιστορία του ονόματος Χαλκιόπουλου, είμαστε σίγουροι πως ο Μιχάλης Χαλκιόπουλος θα προσφέρει σημαντικά στην πρωταθλήτρια ομάδα με τον τρόπο, τις γνώσεις και το πάθος του…

Εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα σε αγώνα καρτ του εξωτερικού (Διακρίνεται στη μέση της ομάδας – ο πιο ψηλός και ξανθός)…

Αναλύοντας τηλεμετρία με τον θείο του Αντρέα (μέση) και έναν μηχανικό της ομάδας…

 

Πηγή: https://www.zougla.gr/automoto/news/agora/article/mixalis-xalkiopoulos-enas-akomi-elinas-sti-formula-1-mercedes