Οι «Γαρίδες», τα «Δελφίνια» και οι «Καρχαρίες» επισκέφτηκαν το Μουσείο Παιχνιδιών, στην Αρχίπολη. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου και να γνωρίσουν παιχνίδια προηγούμενων δεκαετιών με τα οποία έπαιζαν οι γονείς αλλά και οι παππούδες τους! Η επίσκεψη, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στην ξενάγηση, αλλά απέκτησε βιωματικό χαρακτήρα.

Επιμέλεια: Μίκα Συκόφυλλου, Εκπαιδευτικός

 

Πιο συγκεκριμένα, οι «Γαρίδες» κατασκεύασαν με τη βοήθεια των υπευθύνων δικό τους παιχνίδι και στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να παίξουν με πολλά από τα παιχνίδια που υπήρχαν εκεί, μέσω αυτών καλλιεργήθηκε πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ολοκληρωθεί κάθε παιχνίδι με επιτυχία.

Οι «Καρχαρίες» και τα «Δελφίνια» δημιούργησαν τη δική τους ιστορία, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο κατείχαν φυσικά τα παιχνίδια. Έτσι, ένιωσαν δημιουργικοί και συμπέραναν πόσο όμορφα μπορείς να περάσεις χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσει ένας υπολογιστής ή μια τηλεόραση.

Ευχαριστούμε πολύ τους ιδιοκτήτες του μουσείου που για άλλη μια φορά ήταν εξαιρετικά φιλόξενοι και έδωσαν στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ένα ταξίδι στον χρόνο!!

Φωτογραφίες