Οι «Αστερίες» και οι «Γαρίδες» επισκέφτηκαν το Ενυδρείο και έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για τον μαγευτικό κόσμο του βυθού που κρύβεται κάτω από το μπλε της θάλασσας.

Επιμέλεια: Ασημίνα Σαρρή, Εκπαιδευτικός

 

Μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης οδηγεί στο βορειότερο άκρο της Ρόδου και στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου – Ενυδρείο. Το κυρίως κτήριο του σημερινού ΥΔΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΡΟΔΟΥ (Υ.Σ. Ρόδου) κατασκευάστηκε στην Άκρα των Μύλων, δηλαδή στο βορειότερο άκρο του νησιού, κατά τη χρονική περίοδο 1934 – 1935, ενόσω η Δωδεκάνησος βρισκόταν υπό Ιταλική κατοχή, για να στεγάσει το “Reale Istituto di Ricerche Biologiche di Rodi” (Βασιλικό Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών της Ρόδου).

 Οι «Αστερίες» και οι «Γαρίδες» επισκέφτηκαν το Ενυδρείο και έμαθαν για τον μαγευτικό κόσμο του βυθού που κρύβεται κάτω από το μπλε της θάλασσας. Είχαν την τύχη να δουν ένα βίντεο για την απελευθέρωση μιας χελώνας Caretta Caretta καθώς και το ξενικό λεοντόψαρο, το οποίο φιλοξενείται και αυτό στο Ενυδρείο.

Το γκιζάνι ήταν αυτό που τράβηξε τα βλέμματα των παιδιών. Πρόκειται για ένα ψάρι μικρού μεγέθους που ζει αποκλειστικά στα γλυκά νερά της Ρόδου. 

Μετά την ξενάγηση στον χώρο του Ενυδρείο, τα παιδιά απόλαυσαν ένα μπάνιο στη θάλασσα.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Ενυδρείου για τη φιλοξενία.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Ιωάννα Καφετζιδάκη, Τσαμπίκα Συκόφυλου, Δέσποινα Τσακίρη, Ασημίνα Σαρρή

Φωτογραφίες