Την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 20:30 στον αύλειο χώρο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητριών και μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού. Η φετινή σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της, με μια εκδήλωση αφιερωμένη στους αποφοίτους της ΣΤ΄ Δημοτικού, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους τα έξι χρόνια φοίτησής τους στο Δημοτικό και οδεύουν προς το Γυμνάσιο.

 

Κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί αφορμή για αποτίμηση της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Ωστόσο, η φετινή σχολική χρονιά έχει φτάσει στο τέλος της με μία παράταση. Παράταση χρονική και συνάμα συναισθηματική, που μας επέτρεψε να ανακαλύψει ο καθένας μας, τη δύναμη που κρύβει μέσα του.

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού ταξίδεψαν το κοινό σε μια ιδιαίτερη ποιητική διαδρομή με προορισμό την αγάπη. Η κ. Ρένα Ορφανού, εκπαιδευτικός στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής  των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ανέλαβε τη σκηνοθετική εμψύχωση των παιδιών και επιμελήθηκε τη σκηνική τους παρουσία. Συνυπεύθυνοι της σκηνικής δράσης των μαθητών ήταν οι εκπαιδευτικοί  τους, κ. Σταύρος Ζαφειρίου και κ. Ροδάνθη Χριστοδούλου. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ωδή στον έρωτα και στην αγάπη. Η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός και η ποίηση ενώθηκαν δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Τα θεατρικά δρώμενα περιλάμβαναν κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και δραματοποίηση ποιητικών κειμένων του Ελύτη, του Καρυωτάκη, του Ρίτσου και πολλών ακόμη δημιουργών. Επιπλέον,  οι μικροί «ερμηνευτές» μάγεψαν το κοινό με μια χορογραφία «τάνγκο», υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Λεβέντη, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής. Τέλος, ο Παναγιώτης Χριστοφόρου, ραδιοφωνικός παραγωγός, «έντυσε» με τις ξεχωριστές μουσικές του επιλογές την εκδήλωση.

Ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και ο κ. Διονύσης Σπανόπουλος, Διευθυντής του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», επιβράβευσαν τους μαθητές για τις μοναδικές τους ερμηνείες και αναφέρθηκαν στη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν την περίοδο που προηγήθηκε, συμμετέχοντας με συνέπεια και αφοσίωση στα ψηφιακά μαθήματα. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε  η επίδοση των τίτλων σπουδών των μαθητών. Μάλιστα, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη στα «εκτάκια» τους με πρωτότυπες ευχές, οι οποίες θα τους συντροφεύουν στο Γυμνάσιο.  Η συγκεκριμένη εκδήλωση κατάφερε να ακουμπήσει και να ξυπνήσει μοναδικά συναισθήματα σε όλους, με μοναδικό οδηγό την «αγάπη». Την «αγάπη που όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει…». Αυτή την αγάπη, τους ευχόμαστε «να κρατήσουν στην καρδιά τους».

Φωτογραφίες