Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση της «Βουλής Τηλεόρασης» παρουσίασε μαθητικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν και διακρίθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων που διοργάνωσε. Στην εκπομπή του Σαββάτου, 20 Ιουνίου 2020 προβλήθηκαν ταινίες μυθοπλασίας από τον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών «Cinema… διάβασες;», ανάμεσα στις οποίες ήταν και η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους των Εκπαιδευτηρίων μας με τίτλο «Εγώ κι εσύ μαζί».

 

Συγκεκριμένα, η ομάδα των μαθητών του Κινηματογραφικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με τίτλο «Κάνε κι εσύ ένα φιλμάκι… Μπορείς!» είχε αποσπάσει το 2ο βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με την ταινία «Εγώ κι εσύ μαζί». Η βράβευση των μαθητών είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου 2019 στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», στην Αθήνα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργικοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» του κινηματογράφου και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής.

Η ταινία «Εγώ κι εσύ μαζί» αναφέρεται στην ιστορία ενός σκύλου, του Ρίκο, ο οποίος βρίσκεται συμπωματικά σε ένα σχολείο και προστατεύει του μαθητές που τον φροντίζουν, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του…

Απολαύστε την ταινία στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Το πρόγραμμα της εκπομπής «Cinema… διάβασες;», 20/6/2020 (Επανάληψη)

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab