Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Νotosnews και στον Κώστα Σαμιωτάκη ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης.

 

Ο κ. Κυριακούλης αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και τις αλλαγές που έχει φέρει στις ζωές όλων. Εκτενώς, όμως, αναφέρθηκε και στην ψηφιακή εκπαίδευση, η οποία εδώ και χρόνια εφαρμόζεται στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Κυριακούλης τόνισε πως όλοι είχαμε συνηθίσει σε μια γραμμική εξέλιξη των γεγονότων και ήρθε ο κορωνοϊός  και ανέτρεψε τα πάντα.

«Μένει τώρα να δούμε τι σώζουμε, τι διατηρούμε και τι πρέπει να αλλάξουμε. Υπάρχει ένας πλούτος γνώσεων, που πρέπει να επεξεργαστεί η κοινωνία μας για να αντεπεξέλθει στη μετά κορωνοϊόν εποχή. Παρά το γεγονός ότι όλα είναι βίαια, η φύση και η ζωή μάς διδάσκει την υπομονή», είπε ο κ. Κυριακούλης.

«Ήρθε ο κορωνοϊός και μας έφερε το μέλλον, πιο γρήγορα. Αυτό που ζητάμε τώρα, θα το ζούσαμε, δηλαδή την αξιοποίηση της τεχνολογίας», είπε.

Ο κ. Κυριακούλης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η ψηφιακή εκπαίδευση στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πριν από δυόμισι χρόνια. Χάρη στην τεχνολογία, το σχολείο ουσιαστικά δεν σταμάτησε να λειτουργεί τις ημέρες της  καραντίνας.

Περιέγραψε τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία που είναι πλέον στην υπηρεσία των εκπαιδευτικών και των μαθητών και συμβάλουν στη διάδοση των γνώσεων στα παιδιά αλλά και στη δημιουργία νέων προοπτικών στην εκπαίδευση.

«Υπάρχει μια διεύθυνση στο σχολείο, που δεν είναι τεχνοφοβική. Πιστεύουμε στην τεχνολογία και την υποστηρίζουμε. Δεν ζούμε με μυθεύματα. Δημιουργήθηκε ένας ψηφιακός κόσμος που στηρίζει τα παιδιά. Είμαστε ένα σχολείο Microsoft», τόνισε.

Ο κ. Κυριακούλης τόνισε πως χρειάζεται και η πολιτική ηγεσία να ανοίγει τους δρόμους για την ψηφιακή τεχνολογία.

«Αν υπάρχει μια πολιτική ηγεσία που ανοίγει δρόμους, ο κόσμος θα ακολουθήσει», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε η διεύθυνση του σχολείου την απόφαση για το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων σε εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία, ο κ. Κυριακούλης δήλωσε:

«Ήμασταν έτοιμοι και δημοσιοποιήσαμε αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων την είδηση πως συνεχίζουμε ψηφιακά να  λειτουργούμε. Εφαρμόσαμε ειδικό πρόγραμμα και συνεχίσαμε όλα τα μαθήματα ψηφιακά. Τώρα, μπήκαν και οι ειδικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η μαγειρική. Όλα αυτά απάλυναν λίγο την απομόνωση των παιδιών. Δεν είναι εύκολη η απομόνωση για τους εφήβους. Η παρουσία των μαθητών στις ψηφιακές τάξεις είναι 100%».

Μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς, τόνισε πως ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να προσφέρουν αυτά που πρέπει στα παιδιά. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνδυαστική μάθηση, η οποία φαίνεται πως είναι το μέλλον.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στη μεγάλη συμμετοχή μαθητών από την υπόλοιπη Ελλάδα που ήθελαν να κάνουν μάθημα στα ψηφιακά προγράμματα του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ο κ. Κυριακούλης αναφέρθηκε και στον τρόπο που θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες το σχολείο. «Ήδη το πρόγραμμα διαμορφώνεται και τα παιδιά θα είναι στην τάξη, φυσική ή διαδικτυακή», είπε.

Μίλησε όμως και για την πολλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίο και το ευτύχημα που λειτουργεί στη Ρόδο.

«Έχουμε δυο επιλογές, ή να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με μια μοιρολατρική αντίληψη ή με δυναμικό τρόπο», είπε, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.facebook.com/notosnews/videos/919443305187304