Μένουμε σπίτι και είναι μια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις από το σχολείο μας.
Πρώτη πρόταση: «Ἰφιγένεια ἡ ἐν Αὐλίδι» από τον Θεατρικό μας Όμιλο. Μένουμε σπίτι και περνάμε καλά!

 

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

 

Μέσα από το δράμα αυτό ο Ευριπίδης, ο τραγικότατος των ποιητών, εκφράζει τον αποτροπιασμό που προκαλούν τα φρικτά εγκλήματα που διαπράττουν οι άνθρωποι λόγω των αντιλήψεών τους. Η βαθύτατη πατρική αγάπη συγκρούεται αμείλικτα με το ηθικό χρέος της αφοσίωσης στην πατρίδα. Ο Αγαμέμνων, ο τραγικός ήρωας-πατέρας, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ανυπέρβλητο δίλημμα: να θυσιάσει την κόρη του ή να προδώσει την στρατιωτική του τιμή; Από την άλλη, το δεύτερο τραγικό πρόσωπο, η Ιφιγένεια, διχάζεται και παλεύει ανάμεσα στον εγγενή, νεανικό πόθο για ζωή και στη φιλοπατρία. Τελικά, μένει το αιώνιο σύμβολο της της αυτοθυσίας, καθώς δεν διστάζει να βαδίσει εκούσια προς τον βωμό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τρωική εκστρατεία.

Όλα αυτά «ξαναζωντάνεψαν» στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με μοναδικό τρόπο και με εξαιρετική επιτυχία.

Η Θεατρική Παράσταση « Ἰφιγένεια ἡ ἐν Αὐλίδι» ήταν βασισμένη στη διαχρονική τραγωδία του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της Μυρσίνης Λενούδια, εκπαιδευτικού θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», και διασκευή-φιλολογική επιμέλεια του Χάρη Καραντώνη, Φιλολόγου των Εκπαιδευτηρίων.

Στην παράσταση πήραν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες: Νάσια Στουραΐτη (Ιφιγένεια) Γιώργος Παπαγεωργίου (Αγαμέμνονας) Ντόρια Παναή (Κλυταιμνήστρα) Βαρβάρα Μαστραντώνη (Πρωθιέρεια) Σωτήρης Νικολίτσης (Αχιλλέας) Μιλτιάδης Φαρακίδης (Πρεσβύτης) Νίκος Καρόζας (Εξάγγελος) Γιώργος Τριανταφύλλου (Άγγελος) Κωνσταντίνος Ζαχαρίας (Άγγελος) Καντιδενού Ελένη (Κορυφαία Χορού) Κυπραίου Αναστασία, Άννα-Μαρία Πανηγύρη, Μιχαέλλα Κλαδάκη, Αναστασία Ριτσιάρδη, Μαίρη Μαραβέλια (Μέλη Χορού) Μίκα Καντά (υποβολείο)

Επιμέλεια σκηνικών: Ανδρομάχη Μπατζούκη

Κατασκευές: Βασίλης Λαδικός, Γιάννης Λαδικός, Μιχάλης Κουρμαδιάς και Γιώργος Διασινός

Σχεδιασμός και κατασκευή των κουστουμιών καθώς και η επιμέλεια του styling : Φαίδρας Τζεδάκη

Τεχνική υποστήριξη: Σπύρος Ατσικνούδας.

Ο κινητικός αυτοσχεδιασμός της εισαγωγής προέκυψε από άσκηση με την καθοδήγησης της ηθοποιού Καρολίνας Κάρτερ, φιλοξενούμενης του Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων.