Ένα διαφορετικό δικτυακό μάθημα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» την Παρασκευή 10 Απριλίου, πριν το Σάββατο του Λαζάρου.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Στη διάρκεια του  πρωτότυπου δικτυακού μαθήματός τους, οι μαθητές δεν εξασκήθηκαν μόνο στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά με βιωματικό τρόπο, αλλά έφτιαξαν παραδοσιακά «Λαζαράκια». Η εκτέλεση της συνταγής έγινε κατά τη διάρκεια του ψηφιακού μαθήματος της Γλώσσας, ωστόσο είχε διαθεματικό αλλά και βιωματικό χαρακτήρα.

Τα παιδιά παρέλαβαν από τη δασκάλα τους κ. Κακούλη Ρένα τη συνταγή, στην οποία κλήθηκαν αρχικά να αναγνωρίσουν γραμματικά φαινόμενα και να κάνουν γραμματικές και συντακτικές μετατροπές. Παράλληλα, η δασκάλα των Μαθηματικών κ. Πίνδη Βάσω εξήγησε στους μικρούς μαθητές τις μονάδες μέτρησης μάζας και όγκου στα υλικά που έπρεπε να ετοιμαστούν για την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκού, ενώ ταυτόχρονα έγινε βιωματική πράξη της διαίρεσης, αφού κλήθηκαν να παρασκευάσουν μισή δόση!

Ασφαλώς, στην προετοιμασία είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και οι μητέρες των παιδιών, ενώ, πριν το μάθημα, στις κουζίνες των σπιτιών άρχισε από νωρίς το πρωί να διαμορφώνεται το αντίστοιχο γιορτινό κλίμα των ημερών. Στη διάρκεια του δικτυακού μαθήματος οι μαθητές όχι μόνο παρακολούθησαν την εκτέλεση της συνταγής από τη δασκάλα τους, αλλά ταυτόχρονα εκτελούσαν κι αυτοί ακούγοντας τα παραδοσιακά δωδεκανησιακά κάλαντα του Λαζάρου.

Στο τέλος, τα παιδιά υπό τους ήχους του αγγλικού τραγουδιού «Happy Day» που αναφέρεται στην Ανάσταση του Χριστού, ολοκλήρωσαν την εκτέλεση της συνταγής και το ψήσιμο στέλνοντας σε φωτογραφία τα «Λαζαράκια» τους, τα οποία ήταν γευστικότατα σύμφωνα με τις δηλώσεις τους.

«Ήταν τέλεια!»

«Μου άρεσε πολύ που φτιάξαμε κάτι όλοι μαζί έστω και από απόσταση»

«Σε 15 λεπτά δεν υπήρχαν Λαζαράκια τα είχαμε φάει όλα»

«Ήταν πολύ ωραία»

«Πολύ το διασκέδασαν»

«Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ»

 

Το φύλλο εργασίας

 

 

Η κάρτα με τα υλικά

 

 

Φωτογραφίες