Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν σχολική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, με τίτλο: 

Ελληνική Επανάσταση: Προσεγγίσεις και Ερμηνείες

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δικτυακά.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 στις 11:00 π.μ.

Για να εισέλθετε στην εκδήλωση ο σύνδεσμος είναι:

Είσοδος στη σχολική εκδήλωση *

Είσοδος ελεύθερη

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• παρουσίαση ιστορικών γεγονότων από μαθητές,

• συζήτηση με τους προσκεκλημένους:

Παναγιώτη Κιμουρτζή, Τακτικό Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο κύριος Κιμουρτζής διδάσκει Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Ιστορία της Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτική Πολιτική. Διατελεί Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης. Επίσης, διευθύνει το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Σεμινάριο CineScience.

Σωτήρη Ντάλη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο κύριος Ντάλης διδάσκει Διεθνείς Σχέσεις – Διεθνή Πολιτική και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι δημιουργός  της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική και διευθύνει επίσης τη σειρά «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική» των εκδόσεων Παπαζήση.

*Για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις εάν δεν έχετε την εφαρμογή Teams επιλέξτε «Join on the web instead» (Συμμετοχή στο Web). Θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη, όπου θα επιλέξετε «επιτρέπεται στον υπολογιστή να χρησιμοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνο» για αυτήν τη σύνδεση. Τέλος, εισάγετε το όνομά σας πριν το Join Now (Συμμετοχή τώρα).

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ

Παναγιώτης Γ. Κιμουρτζής 

Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Διδάσκει Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Ιστορία της Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτική Πολιτική.  

Έχει  εκλεγεί  ως Maître de conferences  στην  Écοle des Hautes  Études en Sciences Sociales–Paris  και  ως Honorary Senior Research Associate  στο  Institute of Education – University College London (UCL). 

Διατελεί Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης. Διευθύνει το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Σεμινάριο  CineScience. 

Έχει τιμηθεί  από  το Γαλλικό  Υπουργείο  Παιδείας  με  την διάκριση  Chevalier  dan s l  Ordre des  Palmes Académiques 

 

Σωτήρης Ντάλης

Ο Σωτήρης Ντάλης είναι αναπληρωτής καθηγητής και διδάσκει Διεθνείς Σχέσεις – Διεθνή Πολιτική και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών (ΤΜΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει τόσο στο Προπτυχιακό όσο και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΤΜΣ. Έχει επίσης διδάξει ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι εταίρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ). Διετέλεσε επίσης επιστημονικός συνεργάτης στο Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών (2003-2015) και ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το 2013, δημιούργησε στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τη Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική, στο πλαίσιο της οποίας εκδίδει την εξαμηνιαία έκδοση, «Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Κόσμος», όπου δημοσιεύονται επιλεγμένες εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών και ερευνητών.

Είναι διευθυντής της τετραμηνιαίας ακαδημαϊκής επιθεώρησης Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική. Διευθύνει επίσης τη σειρά «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική» (εκδόσεις Παπαζήση), όπου έχουν εκδοθεί περισσότεροι από εκατό τίτλοι για τη διεθνή πολιτική και την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Διευθυντής έκδοσης του μηνιαίου Διπλωματικού Ταχυδρόμου www.lecourrierdiplomatique.eu

Πρόσφατα έργα του, τα βιβλία, Μare Nostrum. Mετατοπίσεις ισχύος στον γεωπολιτικό χάρτη της Μεσογείου. Γεωπολιτικές και γεωοικονομικές προκλήσεις, υπό έκδοση Απρίλιος 2020, εκδόσεις Παπαζήση.

Η «Δύσκολη» Ευρώπη. Σε αναζήτηση της νέας ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, Εκδόσεις Παπαζήση, Β’ έκδοση, Ιανουάριος 2018.

Από τις Διεθνείς Σχέσεις στη Διεθνή Πολιτική, εκδόσεις Παπαζήση, Δεκέμβριος 2015.

Η ΕΕ και η πολυμερής διαχείριση της παγκοσμιοποίησης, εκδόσεις Παπαζήση, Δ’ έκδοση 2015.