Τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες του ομίλου διατροφής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» μαγείρεψαν νόστιμα γλυκά υγιεινά σνακ χωρίς καθόλου ζάχαρη!

Επιμέλεια: Αλκυόνη Γλύμπη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

 

Στο πλαίσιο του project που έχει αναλάβει ο όμιλος διατροφής να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μέσα από νέες προσθήκες προϊόντων στο κυλικείο του σχολείου, οι μαθητές βρέθηκαν στο κυλικείο για να δοκιμάσουν νέες συνταγές!

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν τα παιδιά να δουν και να κατανοήσουν στην πράξη πώς μπορούμε να φτιάξουμε πραγματικά νόστιμα γλυκά χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα.

Οι μαθητές ύστερα από δική τους προσωπική έρευνα για υγιεινές και νόστιμες συνταγές, με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο και παράλληλα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, διάλεξαν δύο συνταγές, των οποίων ανέλυσαν τα θρεπτικά συστατικά (περιεκτικότητα σε θερμίδες, υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες), και διάβασαν για τα οφέλη που προκύπτουν στην υγεία ύστερα από την κατανάλωσή τους.

Το γευστικό αποτέλεσμα των μάφινς από μπανάνα και μαύρη σοκολάτα και των μπαρών με δαμάσκηνα, φυστικοβούτυρο, αμύγδαλα και μαύρη σοκολάτα αποζημίωσε και τους πιο δύσπιστους μαθητές, επιβεβαιώνοντας πως το νόστιμο μπορεί να είναι υγιεινό και ταυτόχρονα θρεπτικό!

Φωτογραφίες