Την Κινεζική Πρωτοχρονιά είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού καθώς και της Α΄ και Γ΄ Γυμνασίου μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας από την Κίνα.

Επιμέλεια: Άννα Βαλσάμου & Κατερίνα Παπαδημητρίου, Μαθηματικοί

 

Με την ευκαιρία της δικής τους Πρωτοχρονιάς που φέτος γιορτάζεται στις 24 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα Εκπαιδευτήριά «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», που περιελάμβανε παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικές με τα έθιμα, τις συνήθειες και τις αξίες αυτού του πανάρχαιου λαού.

Είχαμε τη χαρά επίσης να συνδεθούμε ζωντανά με δημοσιογράφο από την Κίνα, τη Γουάν Σανγκ-Σανγκ που συστήνεται ως Ελένη – Ηλιάννα Παππά, η οποία είχε φοιτήσει στο παρελθόν στην Ελλάδα καθώς και με μία εργαζομένη κινεζικής καταγωγής του εκπαιδευτικού – εκδοτικού ομίλου Pearson από το Λονδίνο, τη Yang Liu. Αμφότερες μίλησαν για τις διαφορές και τις ομοιότητες των δύο πολιτισμών, αλλά και για την αγάπη τους για την Ελλάδα, τον ήλιο και τη θάλασσα.

Από αυτήν την ξεχωριστή γιορτή δεν μπορούσαν να λείπουν τα κινεζικά εδέσματα, τα οποία επιμελήθηκαν οι μαθητές μας από τον Όμιλο Μαγειρικής μαζί με τον chef Γιώργο Καραγιάννη από την σχολή τουριστικών ANKO.

Ευχαριστούμε τον κ. Καραγιάννη και τους σπουδαστές του καθώς και την σχολή τουριστικών ANKO για τη στήριξή τους.

Φωτογραφίες