Ενημέρωση και Εθελοντική Αιμοδοσία στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο «Ιδεολόγιον». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να επεξεργαστούν με ειδικούς – ομιλητές ένα ευρύ πεδίο θεμάτων, συμμετέχοντας ενεργά σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, ανταλλάσσοντας ιδέες και αντιπαραβάλλοντας επιχειρήματα. Τα θέματα θα αντλούνται από τον χώρο των επιστημών (ανθρωπιστικών, θετικών, κοινωνικών) και της τέχνης. Μέσω της συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα αυτό επιδιώκεται όχι μόνο η απόκτηση γνώσεων, αλλά κυρίως η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων επιχειρηματολογίας, καθώς επίσης και η πρόκληση του ενδιαφέροντος των μαθητών απέναντι στα επεξεργαζόμενα θέματα.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διαπραγματεύονται ένα θέμα ζωτικής σημασίας και συγκεκριμένα αυτό της εθελοντικής αιμοδοσίας. Με το μήνυμα «Μια στιγμή για μένα, μια ζωή για σένα» επιδιώκεται η ανάδειξη της αναγκαιότητας της αιμοληψίας και η κατάρριψη των όποιων επιφυλάξεων απέναντι στην αιμοδοσία. Η αιμοδοσία είναι μια πολύτιμη προσφορά, ως μία αυτονόητη πράξη με κίνητρο τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη. Απώτερος στόχος της δράσης αυτής είναι να καθιερωθεί η εθελοντική αιμοδοσία ως μία «συστηματική συνήθεια» ενταγμένη στον καθημερινό τρόπο ζωής.

Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.

Στο πρώτο στάδιο, την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020 στις 11:00 οι προσκεκλημένοι ομιλητές, κ. Σπύρος Συρόπουλος, Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και η κ. Μαίρη Γκουιντάλια-Δημουλά, Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, θα συμμετάσχουν σε ένα πάνελ διαλόγου με τους μαθητές προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές αλλά και να εξαπλώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στο δεύτερο στάδιο, την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 από τις 09:00 έως τις 13:00, στη βιβλιοθήκη «Ερωδιός» των Εκπαιδευτηρίων θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.

Eίσοδος Ελεύθερη

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, rodosevents.gr, rodiaki.gr, rodosreport.gr, dimokratiki.gr, iporta.gr, 12vima.gr, tranzistoraki.gr, lotosinfo, enlefkotv.gr