Μια πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και επαγγελματιών υγείας – γονέων του σχολείου μας. 

 

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα που άπτονται της υγείας, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν σειρά ομιλιών με τίτλο «ΥΓΕΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ» για το τρέχον σχολικό έτος. Οι ομιλίες τόσο προς τους γονείς όσο και προς τα παιδιά πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, από επαγγελματίες και επιστήμονες που είναι γονείς μαθητών που φοιτούν στα  Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», στον χώρο του σχολείου.

Τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα που θα επιλέγονται σε κάθε ομιλία, θα επιδιωχθεί να παρουσιάζονται με απλό και κατανοητό τρόπο για να ευαισθητοποιήσουν όλους ως προς την αντιμετώπισή τους, αλλά και ως προς την πρόληψή τους. Οι ομιλητές θα παρουσιάζουν τα διάφορα θέματα και στη συζήτηση που θα ακολουθεί, θα απαντούν σε προβληματισμούς των παρευρισκόμενων.

Η ενημέρωση από έμπειρους επαγγελματίες και επιστήμονες θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να αναγνωρίζουν τις πιθανές απειλές για την υγεία τους, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και να υιοθετούν έναν υγιή και ασφαλή τρόπο ζωής για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Για το τρέχον σχολικό έτος έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν ομιλίες με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα των ομιλιών ανανεώνεται συνεχώς με νέες ομιλίες σε θέματα υγείας.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ευχαριστεί θερμά του γονείς του σχολείου μας που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και είναι ομιλητές στο πρόγραμμα «ΥΓΕΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ».