Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή σχολική χρονιά, το ξενόγλωσσο τμήμα των Εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποίησε εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές δράσεις, ώστε να γίνει η γνώση να κατακτηθεί με πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο για όλους τους μαθητές μας.

Επιμέλεια: Τμήμα Αγγλικών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»  

 

Στο πλαίσιο λοιπόν των μαθημάτων των Αγγλικών γιορτάσαμε όπως κάθε χρονιά το Halloween, ένα παραδοσιακό έθιμο της Αγγλίας. Τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας «στοιχειωμένα» παιχνίδια στις σκοτεινές και τρομακτικά διαμορφωμένες τάξεις τους, όπως αρμόζει στην ημέρα. Έμαθαν την παράδοση του trick or treat και πήραν ζαχαρωτά και popcornαπό τους υπεύθυνους καθηγητές.

Λίγο αργότερα, η Στ’ δημοτικού απόλαυσε ένα English breakfast ειδικά προετοιμασμένο για αυτήν στο ξενοδοχείο Marisol. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις λιχουδιές και τα εδέσματα που τρώνε οι Άγγλοι για πρωινό καθώς και να μάθουν για την κουλτούρα τους.

Επίσης, βιωματική δράση πραγματοποίησε και η Β’ δημοτικού με την επίσκεψή της στο Ταχυδρομείο. Οι νεαροί μαθητές έγραψαν ένα γράμμα στα Αγγλικά σε έναν από τους συγγενείς τους και το παρέδωσαν στον ταχυδρόμο, ώστε να αποσταλεί.

Η Στ’ δημοτικού πραγματοποίησε το δικό της fashion show. Οι μαθητές έπρεπε να δημιουργήσουν ένα look με βασική προϋπόθεση να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον ένα ρούχο ή αξεσουάρ σε μαύρο χρώμα. Το look θα έπρεπε να είναι στις τάσεις της μόδας, να είναι μοντέρνο και ταυτόχρονα άνετο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τα παιδιά έπρεπε να περιγράψουν την ενδυμασία τους στα Αγγλικά καθώς, σε ποια περίσταση θα το φορούσαν καθώς και πόσο κόστισε. Είχαμε 3 νικητές, οι οποίοι κέρδισαν ως έπαθλο από ένα λογοτεχνικό βιβλίο Αγγλικών.

Δράση πραγματοποιήθηκε και με τα παιδιά της Δ’ δημοτικού. Αφού διαβάσαμε στα Αγγλικά το παραδοσιακό κινέζικο παραμύθι The stone soup, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τη δική τους «πετρόσουπα» και να την απολαύσουν όλοι μαζί στο Rest Point.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε κάποια χριστουγεννιάτικη δράση για τους μαθητές μας. Όλοι οι μαθητές του σχολείου έφτιαξαν και δοκιμάσαν παραδοσιακά αγγλικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Χρησιμοποιήσαμε σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και πολύχρωμες τρούφες. Τα παιδιά πήραν τη συνταγή στα Αγγλικά, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να τα φτιάξουν και στο σπίτι.

To ξενόγλωσσο τμήμα των Εκπαιδευτηρίων μας σκοπεύει να πραγματοποιήσει ακόμη περισσότερες εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές δράσεις στο δεύτερο τετράμηνο για όλους τους μαθητές του σχολείου μας. Τα παιδιά θα μαθαίνουν διασκεδάζοντας και θα απολαμβάνουν όμορφες στιγμές, παρέα με τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους.

Φωτογραφίες