Οι μαθητές από τον όμιλο του «Βιοκήπου» περιηγήθηκαν στην εργοστασιακή μονάδα “CAIR” με ξεναγό τον Εκπαιδευτικό – Χημικό κύριο Παναγιώτη Παππά, ο οποίος με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο παρουσίασε στα παιδιά τις διάφορες φάσεις της οινοποίησης.

Επιμέλεια: Νίκος Αντωνούρης και Μαρία Μεντή, Φιλόλογοι

 

Κατά τη διάρκεια της Ζώνης Εναλλακτικής Εκπαίδευσης (Ζ.Ε.Ε.) των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να ενταχθούν σε Ομίλους και να ασχοληθούν με θέματα που κεντρίζουν τα ενδιαφέροντά τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της βιωματικής μάθησης. Οι μαθητές από τον όμιλο του «Βιοκήπου» περιηγήθηκαν στην εργοστασιακή μονάδα CAIR” με ξεναγό τον Εκπαιδευτικό – Χημικό κύριο Παναγιώτη Παππά, ο οποίος με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο παρουσίασε στα παιδιά τις διάφορες φάσεις της οινοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Παππάς εξήγησε στους μαθητές τον διαφορετικό τρόπο παραγωγής λευκού, ροζέ και κόκκινου κρασιού και όλες τις φάσεις που απαιτούνται μέχρι το τελικό προϊόν να διατεθεί προς πώληση. 

Η CAIR”, με πολυετή και ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της οινοπαραγωγής, αποτελεί έναν συνεταιρισμό Ροδιτών παραγωγών εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιού με προστασία ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.). Με έτος ίδρυσης το 1928, δραστηριοποιείται στο νησί της Ρόδου και όχι μόνο για περισσότερα από 90 χρόνια, παράγοντας μοναδικά προϊόντα οίνου, όπως κρασιά, αφρώδεις οίνους, ρετσίνες και βερμούτ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Παναγιώτη Παππά για την κατατοπιστική ξενάγησή του, καθώς και το προσωπικό της μονάδας για τη φιλοξενία του.

Φωτογραφίες