Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε απενοχοποιήσει την κατανάλωση αλκοόλ και την έχουμε εντάξει σε όλες τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις. Με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από μέλη της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου (Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων) για θέματα που σχετίζονται με τα τροχαία ατυχήματα στο πλαίσιο της Ζώνης Ευέλικτων Δράσεων (Ζ.Ε.Δ.).

Επιμέλεια: Νίκος Αντωνούρης & Μιχάλης Ρούσος, Φιλόλογος

 

Με ιδιαίτερα παραστατικό και εύληπτο τρόπο ο κ. Δημήτρης Ιωσήφ και η κ. Ελένη Καρύδη παρουσίασαν τις αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, εστιάζοντας στην κατανάλωση αλκοόλ, στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και στη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Προβάλλοντας στοχευμένα video από πραγματικά ατυχήματα θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά και να τα καταστήσουν κοινωνούς του μηνύματος της ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

Ευχαριστούμε τα μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. για την πολύτιμη ομιλία που παρέθεσαν στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας.

Φωτογραφίες