Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε´ Δημοτικού επισκέφτηκαν τον Ιππικό Όμιλο «ΚΑΔΜΟΣ», στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα «Τα ζώα που ζουν κοντά μας».

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη και Βάσω Πίνδη, Εκπαιδευτικοί

 

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και πληροφορήθηκαν για τα είδη αλόγων, τη φροντίδα και την περιποίησή τους. Στη συνέχεια, γνώρισαν τις ειδικότητες που σχετίζονται με τα άλογα καθώς και τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με αυτά.

Δόθηκε έμφαση στη θεραπευτική ιππασία και στο ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος συστηματικής προσπάθειας, προκειμένου τα άλογα να μπορούν να εκτελούν ασκήσεις δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, αντοχής και υπερπήδησης εμποδίων.

Στο τέλος, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας δοκίμασαν τις δεξιότητές τους στα άλογα ιππεύοντας, με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτών του Ομίλου.

Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του Ιππικού Ομίλου «ΚΑΔΜΟΣ», κ. Λάκη Χατζηβασιλείου, για την ξενάγηση, την ενδελεχή ενημέρωση και την πληροφόρηση των μαθητών μας καθώς και τους εκπαιδευτές του Ομίλου για τη βοήθεια που παρείχαν κατά τη διάρκεια της ίππευσης των αλόγων από τους μαθητές μας.

Φωτογραφίες