Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού απόλαυσαν το εορταστικό μενού στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Καλλιπάτειρα», φορώντας επίσημη ενδυμασία. Στη συνέχεια, χόρεψαν βιεννέζικο βαλς, αποχαιρετώντας με τον πιο ξεχωριστό τρόπο το σχολείο τους για τις γιορτές.

Επιμέλεια: Σοφία Χαλκιά, Εκπαιδευτικός  

 

Μια μέρα γεμάτη ξεχωριστές στιγμές και πολλά χαμόγελα ήταν η Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου για τα παιδιά της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Οι μαθήτριες και οι μαθητές προσήλθαν από το πρωί στο σχολείο φορώντας τα «καλά» τους, καθώς περίμεναν με ανυπομονησία τη δράση για την οποία προετοιμάζονταν από καιρό.

Η προετοιμασία για το «Επίσημο Γεύμα των Χριστουγέννων» είχε ξεκινήσει μέρες πριν και περιλάμβανε τη γνωριμία των παιδιών με τους τρόπους σωστής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του φαγητού καθώς και τρόπους καλής συμπεριφοράς σε επίσημο γεύμα. Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά γνώρισαν το βιβλίο της Ελένης Σταματούδη «Savoir Vivre για παιδιά – καλοί τρόποι στο τραπέζι», το οποίο κέρδισε το ενδιαφέρον τους. Έτσι, με μεγάλο ενθουσιασμό μπήκαν στον ρόλο που απαιτούσε η περίσταση και στον οποίο κατάφεραν να αντεπεξέλθουν με μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Καλλιπάτειρα» συνέβαλε στη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας,καθώς επίσης και το ειδικό μενού που επιμελήθηκε το εστιατόριο “Rest Point”, προδιαθέτοντας αντίστοιχα τους μικρούς  συνδαιτημόνες. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με τη μελωδία ενός κλασικού, βιεννέζικου βαλς, να παρασύρει τα παιδιά σε έναν ξεχωριστό χορό, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής και Θεατρικής Αγωγής. Στο τέλος, τα παιδιά αντάλλαξαν ευχές για χαρούμενες γιορτές.

Φωτογραφίες