Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και της διδακτικής ενότητας που αφορά στους Περσικούς Πολέμους, οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα βιβλία της συγγραφέως «Στη μάχη των Θερμοπυλών» και «Στη Σαλαμίνα και στις Πλαταιές». Τα βιβλία βοήθησαν τους μαθητές να κατανοήσουν τα ιστορικά γεγονότα και να εμπλουτίσουν τις ιστορικές τους γνώσεις με τις μάχες και τους ήρωες που έλαβαν μέρος σε αυτές.

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, η συγγραφέας Κατερίνα Σέρβη επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και συνάντησε τις μαθήτριες και τους μαθητές της Δ΄ δημοτικού.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και της διδακτικής ενότητας που αφορά στους Περσικούς Πολέμους, οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα βιβλία της συγγραφέως «Στη μάχη των Θερμοπυλών» και «Στη Σαλαμίνα και στις Πλαταιές». Τα βιβλία βοήθησαν τους μαθητές να κατανοήσουν τα ιστορικά γεγονότα και να εμπλουτίσουν τις ιστορικές τους γνώσεις με τις μάχες και τους ήρωες που έλαβαν μέρος σε αυτές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την κ. Σέρβη, οι μαθητές είχαν τη χαρά να συζητήσουν με τη συγγραφέα για τους ήρωες και τις ιστορίες που γνώρισαν μέσα από τα βιβλία της.  Επίσης, πληροφορήθηκαν για  τον τρόπο συγγραφής και εικονογράφησης ενός βιβλίου σε μορφή κόμικ, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ένας αρχαιολόγος επιτελεί ιστορική έρευνακαι προσεγγίζει την ιστορική αλήθεια.

Τέλος, οι  μαθητές ετοίμασαν και δώρισαν στην κ. Σέρβη ένα έντυπο βιβλίο με τα δικά τους πρωτότυπα κόμικ, όπου δημιούργησαν ξεχωριστές εικονογραφημένες ιστορίες, παραλλάσσοντας δημιουργικά την ιστορία.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κατερίνα Σέρβη για την επίσκεψη στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», αλλά και για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε διαβάζοντας τις υπέροχες ιστορίες της.

Φωτογραφίες