Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στο μυθιστόρημα «Τα γενέθλια» της συγγραφέως Ζωρζ Σαρή.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη  Βάσω Πίνδη – Σταύρος Ζαφειρίου – Ρένα Ορφανού – Γιάννης Χατζής – Γιώργος Ξανθόπουλος – Αντώνης Τσιάλτας, Εκπαιδευτικοί

 

Μέσα από τα θεατρικά δρώμενα οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού παρουσίασαν τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση της Δικτατορίας και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε έμφαση στα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στους περιορισμούς και την κατάργηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων που επέβαλε το καθεστώς της δικτατορίας στους πολίτες, στη δύναμη και τον αγώνα των φοιτητών και των νέων, ως την πιο μαζική πράξη αντίστασης κατά της στρατιωτικής δικτατορίας.

Έμφαση δόθηκε επίσης στην εσωτερική ανθρώπινη δύναμη και την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας και την κοινωνία γενικότερα, μέσα από την απαγγελία των στίχων του ποιήματος του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος».

Τέλος, η παράσταση εμπλουτίστηκε από τα τραγούδια «Ο Δρόμος», «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και «Τα παιδιά ζωγραφίζουν» που ενορχήστρωσαν και τραγούδησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Φωτογραφίες