Με στόχο την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία των Εθνικών Ομάδων Υπερπήδησης Εμποδίων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (Ε.Ο.Ι.) αποφάσισε την οργάνωση και υλοποίηση ειδικού Προγράμματος Εθνικών Ομάδων, με τον ορισμό Ομοσπονδιακού Συμβούλου Εθνικών Ομάδων – Αρχηγού Ομάδος. Μεταξύ των αθλητριών που βρίσκονται στη λίστα και αποτελούν μέλη των εθνικών μας ομάδων, είναι και η Ροδίτισσα Ειρήνη Σπανού, απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Για τη θέση του Ομοσπονδιακού Συμβούλου Εθνικών Ομάδων – Αρχηγού Ομάδος επέλεξε τον Έλληνα πρωταθλητή και προπονητή, κ. Αντώνη Πετρή, ο οποίος διαθέτει μεγάλη ιππική εμπειρία με πλήθος αγωνιστικών διακρίσεων.

Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα με δημιουργία κινήτρων Ιππασίας με σκοπό τον συντονισμό και την επίτευξη διακρίσεων για τις Εθνικές Ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις και τις ηλικιακές κατηγορίες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η επιλογή των αθλητών από την Ε.Ο.Ι. έγινε με βασικό κριτήριο τα αποτελέσματά τους σε αγώνες με την Εθνική Ομάδα. Από τους προτεινόμενους, ο Σύμβουλος επέλεξε μια πιο περιορισμένη λίστα ζευγαριών αθλητών/ίππων στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την άμεση έναρξη του προγράμματος. Η λίστα αυτή θα ανανεώνεται διαρκώς ανάλογα με την ανταπόκριση και απόδοση των εκάστοτε συμμετεχόντων.

Μεταξύ των αθλητριών που βρίσκονται στη λίστα και αποτελούν μέλη των εθνικών μας ομάδων, βρίσκονται και οι Ροδίτισσες Μαρία Παπουρδάνου και Ειρήνη Σπανού, απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Συγχαίρουμε την Ειρήνη Σπανού για τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Εθνικών Ομάδων Ιππασίας και της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και διακρίσεις.

Πηγές

 https://www.12sports.gr/Article.php?N_ID=86959 

https://www.12sports.gr/Article.php?N_ID=87293

Φωτογραφίες