Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας και της Γεωγραφίας, επισκέφτηκαν τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδουδιανύοντας πρώτα μία διαδρομή από το κτήριο της Νομαρχίας έως τον χώρο επίσκεψης.

Επιμέλεια: Βάσω Πίνδη & Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικοί  

 

Με τη βοήθεια ενός  χάρτη και ακολουθώντας τις οδηγίες πορείας, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας πέρασαν μπροστά από το Εθνικό Θέατρο, τη Ροτόντα, το Έλλη, το Μεγάλο ξενοδοχείο των Ρόδων και κατέληξαν στο Ενυδρείο, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις τους και τις γνώσεις τους για τα κτήρια που συνάντησαν.

Έπειτα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον συνεδριακό χώρο του Υδροβιολογικού Σταθμού την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ιχθυολόγου κ. Κονδυλάτου Γεράσιμου, με θέμα το Θαλάσσιο Οικοσύστημα και τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Ενημερώθηκαν από τη μία για τους παράγοντες που απειλούν τη Μεσόγειο Θάλασσα, οι οποίοι σχετίζονται κυρίως με ανθρωπογενείς δραστηριότητες και από την άλλη, γνώρισαν τα ξενικά είδη που συναντούμε στις θάλασσες της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δουν με τη βοήθεια των στερεοσκοπίων θαλάσσια είδη που φιλοξενούνται στις θάλασσες μας, όπως ανεμώνες, αμφίποδα και κοράλια.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γεράσιμο Κονδυλάτο, ιχθυολόγο του Υδροβιολογικου Σταθμού Ρόδου, για την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγησή του.

Φωτογραφίες