Η αυξημένη πρωινή βροχόπτωση της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου αποτέλεσε καλή ευκαιρία για τις μαθήτριες και τους μαθητές του τμήματος Α2 του Γυμνασίου να πραγματοποιήσουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στον χώρο της τάξης τους, αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιμέλεια: Νικήτας Παχούντης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

 

Στην εκπαίδευση ο όρος «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας» (Τ.Π.Ε.) είναι η σύγχρονη απόδοση του όρου «Νέες Τεχνολογίες» (Ν.Τ.) και αποτελεί με την ευρύτερη έννοια μέρος της «Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας».

Οι Τ.Π.Ε. αξιοποιούνται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής με σκοπό τη βελτίωση της κατανόησης και την ενίσχυση του ενθουσιασμού των παιδιών.

Η αυξημένη πρωινή βροχόπτωση της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου αποτέλεσε καλή ευκαιρία για τις μαθήτριες και τους μαθητές του τμήματος Α2 του Γυμνασίου να πραγματοποιήσουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στον χώρο της τάξης τους.

Σε αυτήν τη διδακτική ώρα η χρήση των νέων τεχνολογιών αποτέλεσε βασικό εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού έγινε παρουσίαση της ιστορικής αναδρομής στο άθλημα της πετοσφαίρισης (βόλεϊ) καθώς και προσέγγιση της διαχρονικής εξέλιξης του αθλήματος. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε ένα ολιγόλεπτο ψηφιακό τεστ (e-test), στο οποίο οι μαθητές απάντησαν σε ερωτήματα που αφορούσαν τις καινούργιες πληροφορίες που είχαν ακούσει νωρίτερα.

Φωτογραφίες