Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, η Α’ Δημοτικού επισκέφθηκε το Ενυδρείο, στο πλαίσιο των Μαθηματικών αλλά και της γνωριμίας με το ψάρι «γκιζάνι», που αποτελεί ενδημικό είδος της Ρόδου.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου &  Ζωή Ζαΐρη, Eκπαιδευτικοί

 

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, τα τμήματα της Α’ Δημοτικού επισκέφθηκαν το Ενυδρείο Ρόδου. Εκεί, είδαν από κοντά πλάσματα της θάλασσας και του γλυκού νερού, ενώ γνώρισαν και είδη που απειλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο του Ενυδρείου και, παρατηρώντας τα εκθέματα του βυθού, είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην εκτίμηση και μέτρηση ποσοτήτων. Φυσικά, η επίσκεψη δεν έμεινε μόνο σε μαθηματικούς στόχους, καθώς δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην παρατήρηση του ψαριού «γκιζάνι», που αποτελεί ενδημικό είδος της Ρόδου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά του, τις περιοχές στις οποίες ζει και τις απειλές που αντιμετωπίζει.

Η επίσκεψη, εκτός από χαρά, γέμισε τους μικρούς μαθητές με ερεθίσματα και προβληματισμούς σε σχέση με την προστασία των ειδών που ζουν στα γλυκά νερά και τις θάλασσες του νησιού μας.

Φωτογραφίες