Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επισκέφθηκαν τα ΕΛΤΑ και έστειλαν επιστολές, στα ελληνικά και στα αγγλικά, στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Επιμέλεια: Σοφία Χαλκιά, Εκπαιδευτικός

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων και στο πλαίσιο της ενότητας «Υπηρεσίες» της Μελέτης Περιβάλλοντος, τα παιδιά της Β´ Δημοτικού έκαναν αναδρομή στην ιστορία των ταχυμεταφορών. Από τον Θεό Ερμή και τα ταχυδρομικά περιστέρια ως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τον ταχυδρόμο της γειτονιάς, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την εξέλιξη των μεθόδων ταχυμεταφοράς μέσα στον χρόνο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, έμαθαν πώς συντάσσεται μία επιστολή. Παράλληλα, στο μάθημα των Αγγλικών εξοικειώθηκαν με το αντίστοιχο αγγλικό λεξιλόγιο, με τη βοήθεια του «Postman Pat».

Ολοκληρώνοντας, τα παιδιά έγραψαν τα γράμματά τους, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, επισκέφθηκαν τα ΕΛΤΑ και ταχυδρόμησαν τις επιστολές στα αγαπημένα τους πρόσωπα, προσδίδοντας στη δράση βιωματικό χαρακτήρα.

Φωτογραφίες