Η κ. Βιβή Ξένου, κηδεμόνας του Μιχάλη και της Ιωάννας Μαρίνου, οι οποίοι φοίτησαν στα Εκπαιδευτήριά μας από την πρώτη τους σχολική μέρα, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάνει μια αποτίμηση όλων όσα έζησαν στα πρώτα χρόνια φοίτησης στο σχολείο μας.

 

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα και την επιτυχία της Ιωάννας, κάνω μια αποτίμηση όλων όσα ζήσαμε στο «Ροδίων Παιδεία» και στέκομαι στο Δημοτικό και τους υπέροχους δασκάλους που μας ανέλαβαν.

Πρώτη χρονιά και η Ρένα Κακούλη ανοίγει την αγκαλιά της και δέχεται τα άτακτα, ατίθασα, ονειροπόλα αλλά και φιλομαθή παιδιά μας. Πέρα από την αλφαβήτα και τους αριθμούς τούς μαθαίνει την αυτοεκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό και την ομαδικότητα.

Και μετά από λίγα χρόνια, στις μεγάλες τάξεις Ε’-ΣΤ’, βρίσκονται στον δρόμο μας (ευτυχώς και στα δυο παιδιά) η Ροδάνθη Χριστοδούλου και η Άννα Βαλσάμου. Η νιότη, η ομορφιά και η καλοσύνη είναι τα πρώτα που εντοπίζει κανείς πάνω τους και στη συνέχεια, σε κερδίζουν οι γνώσεις και η αγάπη για τη μάθηση και τη μεταδοτικότητα.

Από τότε πέρασαν πάρα πολλά χρόνια και οι δασκάλες εξελίχθηκαν, όπως και τα παιδιά μας μεγάλωσαν και άλλαξαν· όμως, αυτό που παραμένει σταθερό και αμετάβλητο, είναι η συμπάθεια που τρέφουν αμφότεροι για την πορεία του αλλού. Δάσκαλοι με όραμα και διάθεση μένουν ανεξίτηλα χαραγμένοι στη σκέψη και την καρδιά όλων μας.

 

Στα Εκπαιδευτήριά μας δεν διαμορφώνονται μόνο σχέσεις εκπαιδευτικών-μαθητών, αλλά σχέσεις ζωής που διαρκούν παντοτινά. Ευχαριστούμε την οικογένεια της κ. Βιβής Ξένου για την εμπιστοσύνη τους στο σχολείο μας από την πρώτη μέρα και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη ζωή τους!

 

Φωτογραφία (Η Ιωάννα Μαρίνου με την καθηγήτρια Κατερίνα Δέμπελη)