Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού, με αφορμή τα ιστορικά γεγονότα που διδάχθηκαν φέτος στο μάθημα της Ιστορίας, παρακολούθησαν την ομιλία της κ. Μεντή Μαρίας, φιλολόγου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», με ειδίκευση στη Διδακτική της Ιστορίας και στην Αρχαιολογία των λαών της Ανατολικής Μεσογείου, με θέμα τον τρόπο καταγραφής της ιστορίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Τη φετινή χρονιά οι μαθητές γνώρισαν τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη και τη σπουδαιότητα του έργου τους για την παγκόσμια ιστορία. Η κ. Μεντή παρουσίασε στους μαθητές τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η αναζήτηση και η συλλογή ιστορικών δεδομένων αλλά και η καταγραφή των ιστορικών γεγονότων την εποχή αυτή. Παράλληλα, οι μαθητές σύγκριναν τα μέσα και τον τρόπο εργασίας των ιστορικών της αρχαιότητας και των σύγχρονων ιστορικών. Η ομιλία έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη δυσκολία του έργου ενός ιστορικού αλλά και να εστιάσουν στην  αξία του έργου που προσφέρουν.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μεντή Μαρία για την κατατοπιστική παρουσίαση και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας.

Φωτογραφίες