Τη φετινή χρονιά, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού εστίασαν στον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Μελετώντας το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων στον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, αναγνώρισαν την αξία της ισότητας και συνειδητοποίησαν τη σημασία του εθελοντικού έργου και της αλληλοβοήθειας.

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη & Βασιλική Πίνδη, Εκπαιδευτικοί

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές φιλοξένησαν στην τάξη τους τον Χρήστο, τον μοναδικό μαθητή από τους Αρκιούς Δωδεκανήσου, τον υποδέχτηκαν στο μάθημά τους και διατήρησαν την επικοινωνία μαζί του μέσω τηλεδιάσκεψης. Παράλληλα, γνώρισαν τον διαφορετικό τρόπο ζωής αλλά και διεξαγωγής του μαθήματος, σε ένα σχολείο με έναν μοναδικό μαθητή. Οι μαθητές, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καινούργιος τους φίλος, αποφάσισαν να προσφέρουν ό,τι μπορούν στο Δημοτικό Σχολείο Αρκιών.

Τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους λαμπάδες, τις οποίες πρόσφεραν σε πασχαλινό παζάρι στον χώρο του σχολείου μας, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υλοποίηση του εθελοντικού τους έργου.

Με τα έσοδα που συγκέντρωσαν τα παιδιά προσέφεραν έναν εκτυπωτή, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, στο σχολείο του Χρήστου. Οι πρόεδροι των τμημάτων, Χατζηνικόλας Γιώργος και Τόλιου Μαριλίνα του Δ΄1 και Δ΄2 αντίστοιχα, παρέδωσαν μόνοι τους το δέμα στο πλοίο της γραμμής, με μεγάλη χαρά κι ανυπομονησία.

Κατά τη διάρκεια του έτους τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη δράση και το έργο της διεθνούς, μη κυβερνητικής οργάνωσης ActionAid. Έτσι, τα δύο τμήματα αποφάσισαν να γίνουν ανάδοχοι παιδιού στον εθελοντικό οργανισμό της Actionaid. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και με τη νέα σχολική χρονιά θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το παιδί μιας άλλης χώρας και να μοιραστούν τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους.

Η διάθεση των παιδιών καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να βοηθήσουν, να στηρίξουν, να συμπαρασταθούν, να κινητοποιηθούν ήταν τεράστια και το αποτέλεσμα αυτής μάς γεμίζει με αισιοδοξία, χαμόγελα και χαρά.

Φωτογραφίες