Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων (ΚΠΕ) και με την καθοδήγηση του κ. Συργιάννη Χάρη και της περιβαλλοντικής ομάδας του ΚΠΕ ήρθαν σε επαφή τόσο με θέματα σχετικά με την πεταλούδα της Ρόδου όσο και με πληροφορίες και δεδομένα της Διαστημικής Έρευνας.

Επιμέλεια: Σταύρος Ζαφειρίου, Εκπαιδευτικός

 

Συγκεριμένα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους και τα εργαστήρια του Κέντρου και μελετήθηκε ο κύκλος ζωής της πεταλούδας της Ρόδου, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές γνώρισαν λεπτομέρειες των διαστημικών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Επίσης, τονίσθηκε το μεγάλο περιβαλλοντικό θέμα των διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες και παρουσιάστηκαν όλες οι σύγχρονες προτάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων του διαστήματος. Τέλος, οι μαθητές συζήτησαν με τον κ. Συργιάννη για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και παρατήρησαν την λειτουργία ενός πρότυπου ρομποτικού μηχανισμού διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Συργιάννη και τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση και ομιλία που μας παρέθεσαν.

Φωτογραφίες