Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 αντιπροσωπεία των μαθητών των ομίλων Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Εφαρμογών Αυτοματισμού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων και παρουσίασε την πρωτοποριακή συσκευή “Breathe n’ Drive”.

 

Την πρόσκληση απηύθυνε στο σχολείο μας ο κ. Ουρσουζίδης Γεώργιος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Αντικείμενο της επιτροπής είναι η διερεύνηση των αιτίων των τροχαίων ατυχημάτων και η υποβολή προτάσεων στους αρμόδιους Υπουργούς για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ασφαλέστερης διακίνησης προσώπων και προϊόντων. Η επίσκεψή μας στην Επιτροπή έγινε με πρωτοβουλία της κ. Ελένης Καρύδη, προέδρου της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου, η οποία αποδείχθηκε πολύτιμη συνεργάτης και αρωγός καθ’ όλη την πορεία υλοποίησης του projectμας.

Η παρουσίαση της ιδέας μας ήταν το κύριο θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής, όπου παρίσταντο πλήθος βουλευτών που την απαρτίζουν, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Κόνσολας και Καματερός. Εκεί, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το project τους Breathe n’ Drive, μια έξυπνη συσκευή αλκοτέστ για τους οδηγούς οχημάτων, περιγράφοντας όλη την πορεία της υλοποίησης της ιδέας τους καθώς και το όραμά τους για τα θέματα οδικής ασφάλειας στη χώρα μας και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από αυτό το θέμα. Ανέπτυξαν με λεπτομέρειες την επιχειρηματική προσέγγιση της προώθησης του προϊόντος τους και, φυσικά, έκαναν επίδειξη της λειτουργίας της συσκευής. Την παρουσίαση ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από τα μέλη της Επιτροπής, τα όποια και έκαναν εγκωμιαστικά σχόλια για την ποιότητα τόσο της εργασίας μας, όσο και την παρουσίασής της.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον κ. Ουρσουζίδη στους χώρους του Κοινοβουλίου, επισκέφθηκαν τις μόνιμες εκθέσεις της Βουλής και είδαν πλήθος ιστορικών κειμηλίων της ιστορίας της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, μας έδειξαν από το αρχείο Παλαιοτύπων της Βουλής, το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά και το παλαιότερο σωζόμενο αντίγραφο των απάντων του Αριστοτέλη από το μακρινό 1496! Εντυπωσιακό σημείο της ξενάγησής μας και το αντίγραφο της Μεγάλης Επιγραφής της Γόρτυνας, το παλαιότερο νομικό κείμενο που μας έρχεται απευθείας από την Αρχαία Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία των μαθητών αποτελούνταν από τους Ελευθεριάδη Εύη, Θεοχαρίδου Αμαλία, Λαζάροβ Πέτκο, Ντελλάκη Χρήστο, Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο, Πουλάκη – Στεφανιδη Γεράσιμο και Στέργου Δέσποινα και συνοδευόταν από τον κ. Αναγνωστάκη Ευριπίδη, Διευθυντή του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας. 

Τον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας συντονίζει η εκπαιδευτικός Αρνιθενού Σταυρούλα, Μαθηματικός, και συμμετέχουν οι μαθητές: Αποστολά Βαλασία, Γλύμπη Ερωφίλη, Ελευθεριάδη Εύη, Ιωαννίδη Τσαμπίκα, Θεοχαρίδου Αμαλία, Μπαλτενσπέργκερ Νικόλ, Οικονόμου Αναστάσης, Παπαγρηγορίου Ηλίας- Σάββας, Παπαγρηγορίου Ηλίας–Μιχάλης, Παπαδάκη Μεταξία, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Παπαζαχαρίου Γιώργος, Πάππου Δώρα, Πουλάκης-Στεφανίδης Γεράσιμος, Πιστόλας Μιχάλης, Πρωτόπαπα Φούλα, Στέργου Δέσποινα, Τσέρου Τζένη, Φίλη Ιλιάνα, Χατήρης Μιχάλης–Άγγελος.

Στον Όμιλο Αυτοματισμού συμμετέχουν οι μαθητές: Κυριακούλης Φίλιππος, Κωνσταντινίδης Αντώνης, Λαζάροβ Πέτκο-Παρασκευάς, Ματσαμάς Κωνσταντίνος-Έκτορας, Μιγκός Αντώνης, Ντελλάκης Χρήστος, Παπαντωνίου-Γιαννουράκης Μιχάλης-Πανορμίτης, Πελαρδής Νίκος, Σοφιανόπουλος Γιάννης, Φραράκης Κωνσταντίνος.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων:

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#ed1b3b35-4148-4567-ba4f-aa2600bdde8c

Φωτογραφίες