Ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο, γεμάτο με υπέροχες εμπειρίες, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές του σχολείου μας, συμμετέχοντας στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας, ο οποίος διοργανώθηκε από τη Σχολή Μωραΐτη και διεξήχθη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Συνοδοί Εκπαιδευτικοί: Μαρία Μεντή & Νίκος Αντωνούρης, Φιλόλογοι

 

Οι συμμετάσχοντες (Άντερσεν Ελένη, Ντουρουτλή Αντωνία, Πάνιτς Μιχαήλ – Άγγελος, Παντελίδης Γιώργος, Πέππας Νίκος, Σκαρτάδος Νίκος, Σταματιάδη Στεφανία, Τσαγκαράτος Δημοσθένης) την πρώτη μέρα ξεναγήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, όπου αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις ενόψει του μαθητικού διαγωνισμού. Το πρωί της επόμενης μέρας, οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν και εντυπωσιάστηκαν από την εμπειρία και την άψογη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμά τους προέβλεπε ξενάγηση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» από τον αγαπητό συνάδελφο φιλόλογο – ιστορικό κ. Γρ. Τσιόγκα, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας παρακολούθησαν την πολύ πετυχημένη θεατρική παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές».

Οι μαθητές μας, ήδη γεμάτοι με συναρπαστικές εμπειρίες, ολοκλήρωσαν γευστικά την ημέρα τους στο εστιατόριο «Frankie». Εκεί, η κ. Σωτηρίου Ελένη, γιαγιά της μαθήτριάς μας Άντερσεν Ελένη, είχε την ευγενή καλοσύνη να παραθέσει ένα πλούσιο γεύμα σε όλα τα μέλη της αποστολής μας. Την τελευταία μέρα, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντροτης πρωτεύουσας, απολαμβάνοντας τη βόλτα τους κάτω από τον λαμπρό αττικό ήλιο.

Φωτογραφίες