Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, στις 11:00 π.μ. θα φιλοξενηθεί στο σχολείο μας το σεμινάριο “Learning Business, που αφορά μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ και Β’ ΛυκείουΤο σεμινάριο “Learning Business” είναι ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και προσανατολισμού καριέρας για τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων.

 

Με τις αιγίδες του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, συνεχίζεται για τρίτη σεζόν η πανελλαδική δράση επαφής μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) με την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η δράση περιλαμβάνει προβολές βίντεο σε ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ, στο οποίο μιλούν έμπειροι managers για τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Μιλούν επίσης για το πώς ένας υποψήφιος για μια θέση θα προβάλλει σωστά τον εαυτό του και ποια λάθη πρέπει να αποφεύγει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ώστε να βρει εργασία.

Με το ζωντανό αυτό παράδειγμα όσοι παρακολουθήσουν την παρουσίαση θα έχουν πλήρη εικόνα του πώς λειτουργεί ένα μεγάλο κατάστημα και μια μεγάλη βιομηχανία και θα ενημερωθούν από έμπειρους επαγγελματίες για αρκετά επαγγέλματα, τα οποία παρουσιάζουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα ήδη φιλοξενείται στα εξής σχολεία:

Pierce στην Αγ.Παρασκευή, Ελληνογερμανική Αγωγή, Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Παλλάδιο Βάρης, Παλλάδιο Ν. Σμύρνης, Εκπαιδευτήρια Μπουγά (Καλαμάτα), Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη), Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη (Λάρισα), Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα.

Μερικά από τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στις βιντεοσκοπημένες ομιλίες στο α’ μέρος του προγράμματος είναι οι: Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Δ/ντης προϊόντων ψυχαγωγίας Public, Ναυσικά Πανούση, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας και Κύπρου Pepsico, Θανάσης Καρακάσης, Εμπορικός Οικονομικός Δ/ντης Ελλάδας και Κύπρου Pepsico, Αδαμόπουλος Γιάννης, π. Πρόεδρος Δικηγόρων Ελλάδας, Σταύρος Γκέσουρας, Γενικός Δ/ντης Premier Tax Free.

Μερικά από τα ονόματα των ομιλητών είναι:  Κατερίνα Νένδου, Δ/νουσα Σύμβουλος Select Αρτοσκευάσματα, Ξανθή Παπαδάκη, Administration Manager McHellas, Αντώνης Ζαΐρης, Διδάκτωρ Οικονομικής Κοινωνιολογίας, Θωμάς Υφαντίδης HR Business Partner Cyprus & Greece Pepsico, Μαργαρίτα Παπαηλιού-Παρισιάνου, Ιδιοκτήτρια των εκδόσεων Παρισιάνου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Δημιουργός και συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Μαγκανάρη Δέσποινα.

Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα στο facebook Learning Business.