Το γαλλικό τμήμα της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφτηκε το Κατάλυμα της Γαλλίας, στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο μιας παρουσίασης της Ρόδου, την οποία ετοιμάζουν οι μαθητές της τάξης.

Επιμέλεια: Γιούλα Ρούσσου, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας

 

Στο Κατάλυμα της Γαλλίας μάς υποδέχτηκε η κυρία Αλίκη Μοσχή-Gauget, επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο, η οποία μας ξενάγησε και απάντησε στις ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές. Τα παιδιά έμαθαν την ιστορία, τη σχέση της Γαλλίας με το Κατάλυμα, τη σημερινή του λειτουργία και πολλές ακόμα πληροφορίες πολύ χρήσιμες, τόσο για τους ίδιους, ως μαθητές της γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού, όσο και για την προετοιμασία του project που έχουν αναλάβει.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο μιας παρουσίασης της Ρόδου, την οποία ετοιμάζουν οι μαθητές της A’ Γυμνασίου. Στηριζόμενοι στο λεξιλόγιο που διδάχτηκαν αλλά και στην έρευνα που ξεκίνησαν, οι μαθητές έχουν χωριστεί σε ομάδες και θα παρουσιάσουν τον τόπο τους σε όλες του τις εκφάνσεις: γεωγραφία, ιστορία, κουζίνα, μέρη προς επίσκεψη, δυνατότητες διασκέδασης.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Αλίκη Μοσχή-Gauget για την εγκάρδια υποδοχή και ξενάγηση.

 

Βίντεο 

 

 

Φωτογραφίες