Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Νηπιαγωγείο μας τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού, συνοδευόμενα από τον εκπαιδευτικό κύριο Σταύρο Ζαφειρίου, τα οποία μάς παρουσίασαν το πείραμα του «Ατμοστρόβιλου του Ήρωνα του Αλεξανδρινού».

Επιμέλεια: Βούλα Μαράντου, Νηπιαγωγός

 

Πολλά από αυτά τα παιδιά ήταν απόφοιτοι του Νηπιαγωγείου μας και τώρα, σαν εκκολαπτόμενοι  επιστήμονες, ήρθαν να μας παρουσιάσουν το πείραμα του «Ατμοστρόβιλου του Ήρωνα του Αλεξανδρινού». Σε αυτό το πείραμα τα παιδιά αντιλήφθηκαν τη δύναμη του ατμού και συνειδητοποίησαν ότι πολλές μηχανές στο παρελθόν αλλά και στο παρόν κινούνται με αυτόν.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου εξερευνούν τον κόσμο μέσα από τη σειρά «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βερν» και συγκεκριμένα, το βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου, «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή ποιος είναι ο πιο πλούσιος!». Αυτό το πείραμα είχε ως σκοπό να κατανοήσουν τα παιδιά τον κόσμο των μηχανών και να ζωντανέψουν με τη φαντασία τους εκείνη την εποχή! Το project αυτό περιλαμβάνει πολλές ακόμα δράσεις που έπονται!

Η αλληλεπίδραση μεγαλύτερων και νεότερων παιδιών ήταν υποδειγματική, ξαφνιάζοντας μας όλους ευχάριστα. Άλλωστε, οι δράσεις αυτές προωθούν την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των μελλοντικών παιδιών της Α’ και της ΣΤ’ Δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού για την παρουσίαση, την καλή διάθεση και την άριστη προετοιμασία αυτού του πειράματος!

Φωτογραφίες