Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ταξιδεύουν στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας για τη συμμετοχή στην Παγκόσμια Διάσκεψη Νέων με θέμα “Enriching Humanity through Innovation and Entrepreneurship που θα διεξαχθεί από τις 24 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου 2019 στο Norwood Morialta High School.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Φωτεινή Βεργούλλη, Μαθηματικός & Παρασκευή Ζάχου, Φιλόλογος

 

Στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση συμμετέχουν μόνο δεκατέσσερα σχολεία μόνο από δέκα χώρες (Αμερική, Αυστραλία, Βιετνάμ, Βραζιλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ιταλία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία) με ομάδες μαθητριών και μαθητών των τάξεων του Λυκείου. Την Ελλάδα εκπροσωπούν τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με τετραμελή ομάδα αποτελούμενη από τη Νεφέλη Μάλλιου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, την Ειρήνη Καβάσιλα, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, τη Μαίρη Λουλούδη, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, και την Αλέξια Λουκάκη, μαθήτρια της Α’ Λυκείου. Τις μαθήτριες συνοδεύουν η Φωτεινή Βεργούλλη, μαθηματικός, και η Παρασκευή Ζάχου, φιλόλογος, που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν τα μέλη της ομάδας, που συντόνισαν και επιμελήθηκαν τις προϋποθέσεις της συμμετοχής.

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη Νέων οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα δεκατέσσερα σχολεία θα μελετήσουν ενδελεχώς κρίσιμα ζητήματα και θα αναζητήσουν ουσιαστικές λύσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μάλιστα, κεντρική επιδίωξη των εργασιών της διάσκεψης είναι η προσέγγιση λαών και η γνωριμία πολιτισμών, η δημιουργική επικοινωνία των νέων και η γόνιμη αλληλεπίδραση των εθνών.

Οι μαθήτριες του σχολείου μας θα συστήσουν την Ελλάδα και τη Ρόδο στους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους στη διάσκεψη με εικόνες και ήχους, αρώματα και γεύσεις, παραδόσεις και έθιμα, μουσικές και χορούς, ήθη και αξίες, υπενθυμίζοντας στον κόσμο τα άσβηστα ίχνη της φυλής μας στο μονοπάτι της ανθρωπότητας.

Φωτογραφίες από τις πρόβες της παρουσίασης και από την αναχώρηση της αποστολής