Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνουμε στο άκουσμα της λέξης «μπαλέτο»;        

Επιμέλεια: Νικήτας Παχούντης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

 

Η πρώτη σκέψη είναι πως πρόκειται για έναν κλασσικό χορό με βαθύ σαγηνευτικό ήχο ενός πιάνου που συνοδεύει κάθε κίνηση, χρειάζεται τέλεια αρμονία κινήσεων, φυσική κατάσταση και χαρίζει ευλυγισία και υπέροχο σώμα. Ο χορός δεν είναι απλώς μια μορφή άθλησης· είναι μια δραστηριότητα που μας ψυχαγωγεί και επιπλέον είναι αγχολυτικός και αναζωογονητικός.

Ο ερχομός του νέου έτους έφερε και μία καινοτομία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Οι τάξεις της Α΄και Β΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτήριων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τον μικρόκυκλο διδασκαλίας με τίτλο «Μπαλέτο με Όλους», ο οποίος διήρκησε δύο διδακτικές ώρες σε κάθε τάξη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν μερικές βασικές – και απλές – ασκήσεις μπαλέτου καθώς και να δουν από κοντά τα παπούτσια Pointe, που είναι συνώνυμα του μπαλέτου σε όλο τον κόσμο.

Το «Μπαλέτο με όλους» είχε μεγάλη επιτυχία και κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο των μαθητριών, όσο των μαθητών. Η γνωριμία των αγοριών με το μπαλέτο ήταν πρωτόγνωρη, αλλά όταν εξοικειωθήκαν με τη μουσική και τις ασκήσεις του χορού, συνεργάστηκαν άψογα με τα κορίτσια και απόλαυσαν όλοι μαζί τη διαδικασία της εκμάθησης.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Παχούντη Νικήτα. Εξαιρετικά σημαντική ήταν η βοήθεια και οι οδηγίες ορισμένων μαθητριών-αθλητριών μπαλέτου, που φοιτούν στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων μας. Ο λόγος για τις μαθήτριες Χριστοδούλου Μαρία, Ταράλη Άννα–Μαρία, Λάγκαλη Μαρία, Λυμπεροπούλου Μαρίλια, Ζαννεττούλλη Ελένη, Σταματιάδη Στεφανία και Άντερσεν Ελένη.

 

Βίντεο

Φωτογραφίες