Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 79ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών με την επωνυμία «Θαλής», ο οποίος αφορούσε σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων (Β’ και Γ’) του Γυμνασίου και των τριών τάξεων των Λυκείου.

Στον φετινό διαγωνισμό «Θαλής» διακρίθηκαν εννέα μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Επισημαίνεται ότι τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» έχουν το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών που διακρίθηκαν συγκριτικά με τα υπόλοιπα σχολεία της Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Β΄ τάξη του Γυμνασίου διακρίθηκαν οι μαθητές HAO YANG SHU και ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ-ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ. Από τη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου διακρίθηκαν οι μαθητές ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΟΥ και ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ. Από την Α΄ τάξη του Λυκείου οι μαθητές ΖΩΗ ΔΑΝΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ-ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ. Επίσης, από τη Γ΄ τάξη του Λυκείου διακρίθηκε ο μαθητής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΜΙΟΣ.

Η επόμενη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία «Ευκλείδης» θα γίνει το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019, στον οποίο θα συμμετέχουν μόνο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «Θαλής».

Επίσης, ένας μαθητής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διακρίθηκε στο διαγωνισμό μαθηματικών «Εύδημος», που διοργάνωσε το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το σχολικό έτος 2018-2019 για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου. Πιο συγκεκριμένα, διακρίθηκε ο μαθητής ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗΣ.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη φάση, που είναι ο διαγωνισμός με την επωνυμία «ΙΠΠΑΡΧΟΣ», τον οποίο θα διοργανώσει το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στις 19 Ιανουαρίου 2019.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι παραπάνω διακρίσεις των μαθητών μας στους διαγωνισμούς μαθηματικών είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού στους διαγωνισμούς αυτούς οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας, συγκριτικά με τα προβλήματα και τις ασκήσεις που διδάσκονται συνήθως στα σχολεία τους.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις τους και εύχεται κάθε επιτυχία στους νέους στόχους που θα θέσουν.