Ο Όμιλος Ψυχολογίας των Εκπαιδευτηρίων μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την κ. Κρητικού Σωτηρία, κοινωνική λειτουργό του κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «ΔΙΟΔΟΣ».

Επιμέλεια: Μιχάλης Ρούσος, Φιλόλογος

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ» έχει τη μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας στην οποία συμμετέχουν τοπικοί φορείς (Δήμος Ρόδου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Κεντρική Ένωση Δήμων Δωδεκανήσου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου και η ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου).

Τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης υλοποιούνται από ομάδα εξειδικευμένων στελεχών και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά και εφήβους.

Η κ. Κρητικού παρουσίασε στα παιδιά τις δράσεις του κέντρου, όπως «Το Δέντρο της Ζωής», τα  προγράμματα που υλοποιούνται και τον γενικότερο ρόλο που διαδραματίζει το κέντρο στο νησί μας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η καλεσμένη μας απάντησε με προθυμία σε ερωτήσεις των παιδιών και με εύστοχα video ξεκίνησε μια συζήτηση για τη «μαύρη τρύπα του καταναλωτισμού» αλλά και τη σημασία τού να κτίζουμε «Γέφυρες» στη ζωή μας.

Ευχαριστούμε την κ. Κρητικού για την επίσκεψη στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας καθώς και για τα ενδιαφέροντα θέματα που συζήτησε με τους μαθητές του Ομίλου Ψυχολογίας.

Το κέντρο «ΔΙΟΔΟΣ» εδρεύει στη Ρόδο, Ερυθρού Σταυρού 37

Φωτογραφίες