Την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η τελετή απονομής των πιστοποιητικών Ξένων Γλωσσών στους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στις εξετάσεις για την αγγλική, τη γαλλική και τη γερμανική γλώσσα (Μάιος – Ιούνιος 2018), οι οποίες στέφθηκαν με σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων κ. Κυριάκου Κυριακούλη, ο οποίος επεσήμανε την ιδιαίτερη αξία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης για τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες, και έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για τις επιτυχίες τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς για το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο που προσέφεραν στους μαθητές.

Στο βασικό εμπλουτισμένο πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ξενόγλωσση εκπαίδευση των μαθητών, η οποία ξεκινά από το Νηπιαγωγείο και εκτείνεται μέχρι το Λύκειο, μέσω της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος. Στο πρόγραμμα αυτό η διδασκαλία των ξένων γλωσσών (Αγγλικών και Γερμανικών και Γαλλικών) σε επίπεδα, αποβλέπει στο να επιτύχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες άνεση στην κατανόηση και χρήση των ξένων γλωσσών και στην απόκτηση πιστοποιήσεων. Μάλιστα, μέσα από το πρόγραμμα ξένων γλωσσών δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης που διεξάγονται από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς.

Επίσης, κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργούν τα εκπαιδευτικά κέντρα ξένων γλωσσών «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις», όπου μαθητές και μαθήτριες από όλο το νησί της Ρόδου μπορούν να φοιτήσουν και να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης ξένων γλωσσών.

Φέτος, απονεμήθηκαν συνολικά 317 πιστοποιήσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και των εκπαιδευτικών κέντρων«ΡΟΔΙΩΝ μάθησις». Ειδικότερα, απονεμήθηκαν 221 πιστοποιήσεις για την αγγλική γλώσσα, 64 πιστοποιήσεις για τη γερμανική γλώσσα και 32 πιστοποιήσεις για τη γαλλική γλώσσα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ήταν ιδιαίτερα υψηλά. Μάλιστα, τόσο για τη γερμανική όσο και για τη γαλλική γλώσσα το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών ήταν 100% σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, για την αγγλική γλώσσα ενδεικτικά τα ποσοστά επιτυχίας ήταν: 100% για το MICHIGAN ECCE (LOWER), 100% για το MICHIGAN ECP, 83% για το CAMBRIDGE FIRST CERTIFICATE, 70% για το CAMBRIDGE ADVANCED και 67% για το CAMBRIDGE PROFICIENCY.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις σημαντικές επιτυχίες τους καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών που δίδαξαν και καθοδήγησαν αποτελεσματικά τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Φωτογραφίες