Οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού καθώς και της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα πολιτιστικό γεγονός της Γαλλίας, να μάθουν το σχετικό λεξιλόγιο, να γευτούν μια υπέροχη μους σοκολάτας και να πιουν ζεστό ρόφημα.

Επιμέλεια: Γιούλα Ρούσσου, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας

Πάνω από 500 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι από 60 χώρες, διάσημοι ζαχαροπλάστες με υλικά προερχόμενα από τις 5 Ηπείρους, παραγωγοί κακάο, όλοι δίνουν το «παρών» σε μια έκθεση που περιλαμβάνει τη σοκολάτα σε όλες της τις μορφές: από γλυπτά σοκολάτας μέχρι και δημιουργίες μόδας και γευστικά εργαστήρια.

Έτσι και εμείς διοργανώσαμε τη δική μας γιορτή που τα είχε όλα: επίσημες  προσκλήσεις, παρουσίαση για την προέλευση και την ιστορία της σοκολάτας, ομιλία του  σεφ μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, κατά την οποία οι μαθητές έλυσαν πολλές απορίες, συνταγές και φυσικά δοκιμές.

Οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού καθώς και της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα πολιτιστικό γεγονός της Γαλλίας, να μάθουν το σχετικό λεξιλόγιο, να γευτούν μια υπέροχη μους σοκολάτας και να πιουν ζεστό ρόφημα.

Ευχαριστούμε θερμά τον σεφ του εστιατορίου μας Rest Point, κ. Αντώνη Γαλανό, για τις ετοιμασίες και τη συμβολή του. 

Φωτογραφίες