Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας των Εκπαιδευτηρίων μας είχε τη χαρά να υποδεχθεί τον κ. Αναστάσιο Κωνσταντάρο, ο οποίος μίλησε στους ανερχόμενους νέους επιχειρηματίες για τις δύο “Start-ups” εταιρείες του, που συνδέονται με τον τουρισμό και έχουν έδρα τη Ρόδο.

Επιμέλει: Σταυρούλα Αρνιθενού, Μαθηματικός

 

Ο κ. Κωνσταντάρος έδωσε κίνητρο στους μαθητές να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν να σπουδάσουν, αφού και ο ίδιος είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, με προϋπήρεσια 8 ετών στη Γερμανία, όμως η επιστροφή του στη Ρόδο ήταν και η αφορμή να ασχοληθεί με τον τουρισμό και το επιχειρείν.

Αρχικά, παρουσίασε στους μαθητές τη νεοφυή του επιχείρηση “Boats Advisor-The independent reviewing hub”. Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει τους ναυλωτές να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με το σκάφος το οποίο προτίθενται να ενοικιάσουν για τις διακοπές τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αξιολόγησης των ίδιων των ναυλωτών. Επιπρόσθετα, μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για τις μαρίνες, για τους επαγγελματίες skipper και τα γραφεία ενοικίασης σκαφών.

Στη συνέχεια, παρουσίασε και το δεύτερο επιχειρηματικό του εγχείρημα, τη δημιουργία της εταιρείας “1daysailingtrips”, η οποία είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων για ταξίδια με σκάφη αναψυχής, με έδρα το νησί της Ρόδου. Η πλατφόρμα αυτή είναι διαθέσιμη στο κοινό, με έναν ικανοποιητικό αριθμών θαλάσσιων εκδρομών και επιχειρήσεων που προσφέρουν ανταποδοτικά οφέλη σε διάφορες κατηγορίες.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης με στοχευμένες ερωτήσεις και για τις δυο εταιρείες. Τέλος, ο κ. Κωνσταντάρος τόνισε στους μαθητές πως το πιο σημαντικό στο επιχειρείν είναι η εξωστρέφεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωνσταντάρο και ελπίζουμε να τον φιλοξενήσουμε ξανά σε κάποια συνάντησή μας. 

 Φωτογραφίες