Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, οι τάξεις Α’ και Β’ Δημοτικού πραγματοποίησαν ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Οι μαθητές μας, υλοποιώντας το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων «Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων», αφιέρωσαν ολόκληρη τη σχολική τους μέρα στη μελέτη αυτού του μοναδικής περιβαλλοντικής αξίας οικοσυστήματος.

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικός

 

Αρχικά, φθάνοντας στις εγκαταστάσεις του κέντρου, οι μαθητές έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο φυτώριο και στα εργαστήρια, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν είδη φυτών που ευδοκιμούν στην κοιλάδα αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα βασικά χαρακτηριστικά και τον κύκλο ζωής της πεταλούδας “panaxia quadripunctaria”, μελετώντας τη με μικροσκόπια και μεγεθυντικούς φακούς.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τη μετάβαση στο πεδίο δράσης, που δεν ήταν άλλο από την κοιλάδα των πεταλούδων. Εκεί, οι μαθητές μας είδαν τον ποταμό «Πελεκάνο», άκουσαν διαφορετικά είδη πουλιών, εντόπισαν τα καβούρια του γλυκού νερού με το χαρακτηριστικό «τατουάζ» της πεταλούδας στο καβούκι τους και άγγιξαν τον φλοιό του δέντρου «ζητιά», το χαρακτηριστικό άρωμα του οποίου προσελκύει τις πεταλούδες. Η δράση ολοκληρώθηκε με περίπατο κατά μήκος της κοιλάδαςκαι συμπλήρωση σχετικού φύλλου εργασίας από τους μαθητές της Β’ Δημοτικού.

Ευχαριστούμε την ομάδα εκπαιδευτικών του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων για την ξενάγηση και τη θερμή φιλοξενία.

Φωτογραφίες