Ο απόφοιτος μαθητής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Θεόδωρος Τσικούρης, οδοντίατρος πλέον στο επάγγελμα, εξηγεί σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση πώς η ενασχόληση με το τρίαθλο τον έχει βοηθήσει να αντιμετωπίζει τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με τον οποίο έχει διαγνωσθεί από την ηλικία των 13 ετών.

 

Ο Θεόδωρος Τσικούρης ήταν μόλις 13 ετών, όταν διαγνώσθηκε με τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και έκτοτε άλλαξε όλη του η ζωή, όπως παραδέχεται. Αναθεώρησε πολλά πράγματα για τη ζωή, ενώ η πρόληψη και ο κατάλληλος προγραμματισμός άρχισαν να διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά του.

Η αρχική αντίδραση στη διάγνωση της αυτοάνοσης νόσου ήταν φόβος και άγχος για το άγνωστο. Ακολούθησαν ιατρικές εξετάσεις, ενέσεις ινσουλίνης, ειδικό πρόγραμμα διατροφής και μεγάλη προσπάθεια προσαρμογής στα καινούργια δεδομένα. Οι σκέψεις, πολλές. Τα ερωτήματα, απανωτά. «Γιατί σε εμένα;», «τι έκανα λάθος;», «πώς θα επηρεαστεί η ζωή μου;», «πώς θα επηρεαστούν οι προπονήσεις μου;», ήταν μερικές από τις σκέψεις του, όταν ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τη γνώση του διαβήτη.

Όσο περνούσε ο καιρός, ο Θεόδωρος συμφιλιωνόταν με την ιδέα του διαβήτη. Τον αρχικό φόβο μετά τη διάγνωση διαδέχτηκε το πείσμα για την αντιμετώπιση της αυτοάνοσης νόσου. Πείσμα να προσπαθήσει να αντιμετωπίζει τον διαβήτη μέσω του αθλητισμού και συγκεκριμένα μέσω του τριάθλου (κολύμβηση, ποδήλατο και τρέξιμο).

Ο Θεόδωρος επέλεξε να αντιμετωπίσει τον σακχαρώδη διαβήτη με αισιοδοξία, θεωρώντας τον εφόδιο, το οποίο αν το διαχειριστούμε σωστά, θα έχουμε μια καλή και υγιεινή ζωή.

Διαβάστε ολόκληρη την εξομολόγησή του στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.andro.gr/zoi/theodoros-tsikouris/

 

Φωτογραφία: Σταμάτης Κώστας (Πηγή: http://www.andro.gr/zoi/theodoros-tsikouris/ )