Κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου γιορτάζεται στη Γερμανία η γιορτή του Αγ. Μαρτίνου. Παιδιά μαζί με τους γονείς τους, κρατώντας αναμμένα φαναράκια και τραγουδώντας, βγαίνουν στους δρόμους των πόλεων συνοδεία μουσικής και τραγουδούν τραγούδια αφιερωμένα σ’ αυτόν τον καλό άνθρωπο, τον Άγιο Μαρτίνο.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Μυλωνοπούλου, Φιλόλογος Γερμανικής Γλώσσας

 

Ο Άγιος Μαρτίνος είναι το σύμβολο της «αγάπης προς τον συνάνθρωπο». Μια παγωμένη μέρα του Νοεμβρίου, καθώς  περνούσε την πύλη μιας μεσαιωνικής πόλης, είδε έναν άνθρωπο με κουρελιασμένα ρούχα να ζητά βοήθεια. Τον λυπήθηκε τόσο πολύ, που έβγαλε το ξίφος του και έκοψε τον χιτώνα του στα δυο, προσφέροντας ένα κομμάτι στον φτωχό συνάνθρωπό του, που θα πέθαινε από το κρύο.

Αυτή την καλή πράξη ανθρωπιάς γιορτάζουν κάθε χρόνο οι μικροί μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Ο μαθητές της Τρίτης τάξης Δημοτικού γιόρτασαν μαζί με την κυρία τους, κ. Χρυσάνθη Μυλωνοπούλου και την κ. Bente (από το πρόγραμμα «Κulturweit») τη γιορτή του Αγ. Μαρτίνου. Έκαναν μια μικρή αναπαράσταση, τραγούδησαν, ζωγράφισαν και απόλαυσαν νόστιμα και μυρωδάτα κουλουράκια.

Έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου «El Greco», που απεικονίζει τον Αγ. Μαρτίνο  να προσφέρει τον χιτώνα του στον φτωχό συνάνθρωπό του.

Φωτογραφίες