Εκδρομή στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας στο διάστημα από 15 μέχρι 19 Νοεμβρίου.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Ευριπίδης Αναγνωστάκης, Κατερίνα Δέμπελη, Νικήτας Παχούντης

 

Η επίσκεψη έγινε κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και, ευκαιρίας δοθείσης, οι μαθήτριες και μαθητές επισκέφθηκαν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος του Βελγίου.

Στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Στυλιανού, υπεύθυνος του τμήματος Επισκέψεων και Σεμιναρίων, μας ξενάγησε στους χώρους και στην αίθουσα συνεδριάσεων, αλλά κυρίως μας ενημέρωσε για τους θεσμούς και των τρόπο λειτουργίας των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την επίσκεψή μας στο Βέλγιο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν μέρη όπως το μουσείο του Βασιλικού Ινστιτούτου Φυσικών Επιστημών, το οποίο στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή δεινοσαύρων στον κόσμο, η Grand Place, το Atomium και το Mini Europe. Φυσικά, δεν γινόταν να μην επισκεφθούμε το Χωριό της Βέλγικης Σοκολάτας, όπως ονομάζεται ένα μουσείο αφιερωμένο στη σοκολάτα, που περιλαμβάνει και ένα εργαστήριο σοκολάτας.

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με μια ημερήσια εξόρμηση στις πανέμορφες Γάνδη και Μπριζ, με το ιστορικό κέντρο της τελευταίας να έχει αναγορευτεί σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Φωτογραφίες